Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Πρωτόκολλα του...κ.........ΚΟΥΝΗΘΕΙΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!!!

Πρωτόκολλο της Σύμβασης της Βαρκελώνης για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Παράκτιων Ζωνών της Μεσογείου (ICZM) επικύρωσε την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό σημαίνει ότι απομένει ακόμα μια επικύρωση ώστε το Πρωτόκολλο να τεθεί σε ισχύ. Με την επικύρωση το Πρωτόκολλο ICZM έγινε μέρος της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και έχει δεσμευτική ισχύ για τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

Η Σλοβενία, η Γαλλία, η Αλβανία και η Ισπανία έχουν ήδη επικυρώσει το Πρωτόκολλο, ενώ άλλα συμβαλλόμενα μέρη στη Σύμβαση της Βαρκελώνης αναμένεται να το επικυρώσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για το περιβάλλον, Janez Poto nik, χαιρέτισε την απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών για την επικύρωση του Πρωτοκόλλου η οποία, όπως τόνισε, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία και τη σωστή διαχείριση των Μεσογειακών ακτών».

Το Πρωτόκολλο για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Παράκτιων Ζωνών της Μεσογείου υιοθετήθηκε το 2008 και αποτελεί ένα μοναδικό νομικό όργανο για ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα.

Με βασικό σκοπό την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των ακτών της Μεσογείου, το Πρωτόκολλο είναι το κλειδί για τη βιώσιμη ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών καθώς διασφαλίζει ότι η οικονομική ανάπτυξη δεν θα έχει αρνητικές συνέπειες για την κοινωνία και το περιβάλλον.

Οι παράκτιες περιοχές και οι φυσικοί πόροι της Μεσογείου αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρές προκλήσεις λόγω της ανεξέλεγκτης τουριστικής ανάπτυξης, της υπεραλίευσης, της ρύπανσης από χερσαίες πηγές κλπ.

Η επικύρωση του Πρωτοκόλλου από την Ευρωπαϊκή Ένωση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν την Ημέρα Μεσογειακών Ακτών, που γιορτάζεται στις 25 Σεπτεμβρίου.

Το Πρωτόκολλο δηλώνει τη δέσμευση της Μεσογείου για την επίτευξη των παγκόσμιων περιβαλλοντικών στόχων που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Δράσης του Γιοχάνεσμπουργκ.


Πηγη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan