Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Άρτζι Μπούρτζι Ιστορίες και… !!!


Είχαμε χωρίσει σε παλαιότερα άρθρα τα έργα στο Δήμο Οιχαλίας σε αναπτυξιακά και σε «έργα βιτρίνας». Ένα πεζοδρόμιο π.χ σε αγροτικό δρόμο σίγουρα δεν είναι αναπτυξιακό έργο, ιδιαίτερα όταν δεν έχουν πεζοδρόμια η πόλη ή τα χωριά!!



Όταν όμως φτιάχνεις έστω και ένα έργο «βιτρίνας» και δεν φροντίζεις να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις, το «έργο» καταντάει και επιζήμιο. Δηλαδή κάθε φορά που θα βρέχει ο δήμος Οιχαλίας θα πρέπει να στέλνει σκαπτικά μηχανήματα να καθαρίζει π.χ το δρόμο Οιχαλία- Κρήνη ,διότι έχει γεμίσει χώματα από τα νερά της βροχής σε δέκα σημεία; Αυτό κοστίζει χιλιάδες Ευρώ ποιος θα τα πληρώνει; Ο «δήμαρχος» που θα «έχει αναχωρήσει» εν τω μεταξύ;
Εκεί στην Κρήνη οι κάτοικοι έχουν πάθει ανυπολόγιστες ζημιές . Τα « ‘Έργα» έγιναν, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, είτε χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, είτε χωρίς από τότε που έγιναν να γίνει καμία συντήρησή τους.
Αποτέλεσμα τα νερά της βροχής να πλημμυρίζουν το χωριό, καταστρέφοντας ότι βρίσκουν μπροστά τους. Ποιος θα αποζημιώσει αυτούς τους ανθρώπους ο «δήμαρχος»; Αυτούς που όλη την ημέρα αγωνιούσαν και ίδρωσαν να καθαρίσουν το σπίτι τους ποιος θα τους νοιαστεί ο «δήμαρχος»; Και την επόμενη φορά που θα βρέξει;
Καλό και θεμιτό να ζητάς τη ψήφο αλλά μήπως πρέπει και να την τιμάς; Εκτός και αν νομίζεις πως οι κάτοικοι είναι «υποχρεωμένοι» να σε ψηφίζουν, για να πληρώνουν αβλεψίες , κακοτεχνίες ή απραξίες της δημοτικής « εξουσίας».

Ιωάννης Ρίζος


κ.ε.δ.π Δ/ντής Σχολείου-Συγγραφέας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan