Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

“Κλεφτοπόλεμος” κυβέρνησης – φορτηγατζήδων



Την τακτική του “κλεφτοπόλεμου” με την αστυνομία έχουν επιλέξει οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, υλοποιώντας την «απειλή» τους για αιφνιδιαστικές κινήσεις, την οποία προανήγγειλαν αμέσως μετά τη χθεσινή σύσκεψη των προέδρων των Ομοσπονδιών από όλη τη χώρα...
Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό χάος στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος του Χαϊδαρίου, όταν οδηγοί φορτηγών με το πρόσχημα ότι θέλουν να μετακινήσουν ορισμένα οχήματα, έκλεισαν για περίπου μίση ώρα το δρόμο, με αποτέλεσμα να προκληθούν τεράστιες ουρές από αγανακτισμένους οδηγούς ΙΧ που εγκλωβίστηκαν στην εθνική.
Προς στιγμήν προκλήθηκε ένταση, καθώς οι ιδιοκτήτες απέκλεισαν το δρόμο φωνάζοντας συνθήματα κατά του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και της κυβέρνησης γενικότερα.

 Δυνάμεις της τροχαίας και των ΜΑΤ, που βρίσκονται στα σημεία συγκέντρωσης των φορτηγών, τα οποία σήμερα είναι περισσότερα σε σχέση με χτες, προσπάθησαν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία και έχουν πάρει ρητές εντολές να μην επιτρέψουν τα βαριά οχήματα να κατευθυνθούν προς το κέντρο της Αθήνας.

 Υπενθυμίζεται ότι το πρωί, ανάλογη ένταση, σε μικρότερη όμως κλίμακα, σημειώθηκε στα διόδια της Ελευσίνας.
Στη Βουλή , το σχέδιο νόμου ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, κατ΄ άρθρον και στο σύνολό του στην αρμόδια επιτροπή της βουλής και την επόμενη εβδομάδα εισέρχεται για συζήτηση και ψήφιση στη βουλή.

 Μιλώντας στη διάρκεια της συζήτησης ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας τόνισε ότι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των επαγγελματιών αυτοκινητιστών και συγκεκριμένα απέκλεισε το ενδεχόμενο περαιτέρω παράτασης του χρόνου προσαρμογής που σύμφωνα με το νομοσχέδιο είναι τρία χρόνια, αλλά και ικανοποίησης του αιτήματος να παραμείνει το 35% της άϋλης αξίας των αδειών, γιατί όπως είπε κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με τη φιλοσοφία για το άνοιγμα της συγκεκριμένης αγοράς.

 Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστές αυτοκινητιστές που είχαν μεταβεί στη βουλή, δήλωσαν απογοητευμένοι από την εξέλιξη αυτή και ανακοίνωσαν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, χωρίς ωστόσο, να προσδιορίσουν τη μορφή τους.

Πηγη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan