Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Νέο νόμο-πλαίσιο μελετάει το υπουργείο για τα ΑΕΙ

Νέο νόμο-πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια μελετά το Υπουργείο Παιδείας, δεδομένου ότι ο προηγούμενος νόμος δεν υλοποιήθηκε επί της ουσίας.

Συγκεκριμένα σε... ερώτηση προς τον ειδικό γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Β. Παπάζογλου αν θα αλλάξει ο προηγούμενος νόμος που θεσπίσθηκε επί υπουργίας Μαριέττας Γιαννάκου, και ιδιαίτερα οι διατάξεις περί «αιωνίων φοιτητών» απάντησε:

«Έχουμε εξαγγείλει μία πλήρη ανατροπή του νόμου -πλαίσιο για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ο νόμος δεν ήταν εφαρμόσιμος. Όποια ιδρύματα προσπάθησαν να τον εφαρμόσουν στέλνοντας συστημένες επιστολές, οι περισσότερες επιστράφηκαν διότι ήταν άγνωστη η κατοικία των φοιτητών. Άρα πρέπει να βρεθεί ένας άλλος τρόπος. Υπάρχουν συζητήσεις αυτή τη στιγμή για το πώς θα είμαστε σίγουροι πόσους φοιτητές έχουμε. Το ζητούμενο είναι να ξέρουμε πόσους φοιτητές έχουμε στην Ελλάδα, γιατί αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε».

Ο ειδικός γραμματέας τόνισε ότι «μέσω του συστήματος που αναφέρεται στα συγγράμματα θα έχουμε μία πρώτη εικόνα πόσοι είναι οι ενεργοί φοιτητές στη χώρα μας. Όχι βέβαια απόλυτα, αλλά θα έχουμε μία καλή εικόνα».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan