Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Αντίθετοι οι παραγωγοί της λαϊκής στη χρήση ταμειακής


Αντίθετοι στις προθέσεις της κυβέρνησης να φορολογήσει τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών, ως εμπορική δραστηριότητα, με την επιβολή της χρήσης ταμειακών μηχανών και την απόδοση ΦΠΑ κάθε τρίμηνο, εμφανίζονται οι Θεσσαλοί παραγωγοί.
Μάλιστα τα κατά τόπους προεδρεία που συμμετέχουν στην Συντονιστική Επιτροπή Παραγωγών Επικράτειας αποφάσισαν να μην παραγγείλουν ταμειακές μηχανές και να παραδώσουν την ερχόμενη Δευτέρα τις άδειες στις κατά τόπους νομαρχίες, συνεχίζοντας χωρίς αυτές...
Η Συντονιστική Επιτροπή παράλληλα προτείνει τα χρήματα που θα κοστίσουν οι ταμειακές μηχανές να αποδοθούν ως έκτακτη εισφορά απ’ όλους τους παραγωγούς λαϊκών αγορών της χώρας, το διπλασιασμό της εφάπαξ εισφοράς του φόρου που θα εισπραχτεί από την 1-1-2011 σε δόσεις κάθε τρίμηνο.
Σύμφωνα με τις απόψεις παραγωγών σε τοπικό, θεσσαλικό και πανελλαδικό επίπεδο με την τοποθέτηση των ταμειακών μηχανών στους πάγκους των λαϊκών αγορών διαπιστώνεται μεταξύ των άλλων ότι:
Υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες, μεταφορά, φορτοεκφόρτωση, προβλήματα που θα υπάρξουν από τις καιρικές συνθήκες. Στις λαϊκές αγορές υπάρχει μια ώρα αιχμής κατά την οποία θα αναγκάζονται να χρησιμοποιούν και δεύτερο άτομο, πολλοί παραγωγοί είναι μεγάλης ηλικίας και δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές τις δυσκολίες. Υψηλό κόστος αγοράς της μηχανής και η υποχρεωτική απασχόληση λογιστή είναι ένα άλλο δυσβάσταχτο επακόλουθο της ταμειακής μηχανής κ.α.
Χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραγωγών νομού Τρικάλων κ. Παναγιώτης Ρέππας αναφέρθηκε στο θέμα, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην επιβολή της χρήσης ταμειακών μηχανών, εξηγώντας ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνάδελφοι του θα αγωνιστούν, ώστε η πολιτική ηγεσία να δεχτεί τις προτάσεις τους και να μην οδηγήσουν τις λαϊκές αγορές στον αφανισμό και τη διάλυση προς όφελος του αθέμιτου ανταγωνισμού.

πηγη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan