Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Εντυπωσιακή ήταν η πρεμιέρα του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, καθώς συνέτριψε με 82-66 τη Ρεάλ Μαδρίτης

Ο υπέμετρος ενθουσιασμός δεν κάνει πάντοτε καλό και σε αυτή την περίπτωση, η πρώτη γνωριμία της νέας ομάδας του Ολυμπιακού με τον κόσμο της, την αποσυντόνισε. Η Ρεάλ Μαδρίτης διατηρούσε συνέχεια ένα μικρό προβάδισμα της τάξης των 4-6 πόντων, αναγκάζοντας τον Ίβκοβιτς να αλλάξει τα 3/5 της αρχικής πεντάδας του. Οι Μπουρούσης (κυρίως) και Μαυροκεφαλίδης, Παπαλουκάς που μπήκαν, ισορρόπησαν το παιχνίδι με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να λήξει με τον πίνακα του σκορ να δείχνει 17-17.......


Πάντως, η ισπανική ομάδα ανέβαζε συνεχώς την απόδοση της όσο τα λεπτά κυλούσαν, έχοντας ως κύριο μοχλό τον Γιούλ. Ο γκαρντ της «βασίλισσας» έκανε μεγάλη ζημιά στους Πειραιώτες και ευστοχώντας έξω από τα 6,75μ (φτάνοντας τους 11) έκανε το σκορ 28-19 υπέρ της ομάδας του. Οι Ματ Νίλσεν (που πέτυχε το πρώτο καλάθι του Ολυμπιακού στην ευρωλίγκα) και Γιάννης Μπουρούσης έδωσαν το σύνθημα της αντεπίθεσης στη συνέχεια. Σαν δώρο ήρθε και η τεχνική ποινή που δόθηκε στον Ετόρε Μεσίνα (που είχε έντονη λογομαχία με τον Βαγγέλη Αγγέλου), την οποία εκμεταλλεύτηκε άριστα και πάλι ο Μπουρούσης. Με 5 συνεχόμενους πόντους ο Καρδιτσιώτης σέντερ έφερε και πάλι το ματς στα ίσα (30-30), δυόμισι λεπτά πριν το ημίχρονο!


Αυξάνοντας το σερί στο 11-0, οι Πειραιώτες πήραν και πάλι κεφάλι (32-20) με τον Βασίλη Σπανούλη, για να κλείσουν στη συνέχεια το ημίχρονο προηγούμενοι με 36-35. 12 πόντους είχε ο Μπουρούσης, 8 ο Σπανούλης.


2ο ημίχρονο


Το ντέρμπι καλά κρατούσε και στο τρίτο δεκάλεπτο. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έβρισκε λύσεις επιθετικά από τον Νεστέροβιτς, την ώρα που οι Μαδριλένοι έβρισκαν το δρόμο προς το καλάθι από τη γραμμή των βολών. Μετά το πρώτο πεντάλεπτο, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε σκοράρει μόλις 7 πόντους, γεγονός που οφείλεται κατά πολύ στην αποφασιστική άμυνα του Γκόρντον που είχε περάσει στο παιχνίδι. Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός προηγούνταν με 51-45, αλλά τα πρώτα κακά μαντάτα για τον «Ντούντα» ήρθαν με το 4ο φάουλ του Ματ Νίλσεν.


Παρόλο, λοιπόν, που η Ρεάλ έφτασε με τρίποντο του Σουάρεθ να μειώνει μέχρι και στον πόντο (57-56), ο Ολυμπιακός βρήκε στο πρόσωπο του Μαυροκεφαλίδη, τον άνθρωπο που θα τον ξανάδινε διαφορά και "πάνω χέρι". Ο Έλληνας φόργουορντ -πρώτα με λέι απ και μετά με φοβερό τρίποντο από το κέντρο του γηπέδου- έγραψε το 62-56 κι έφερε ασφάλεια και πάλι στους "ερυθρόλευκους".


Έτσι, οι τελευταίοι μπήκαν απελευθερωμένοι στην τέταρτη περίοδο και με έναν εκπληκτικό Παπαλουκά να καθοδηγεί και τους Μπουρούση, Τεόντοσιτς, Σπανούλη να συνεχίζουν στο ίδιο τέμπο, προσέφεραν ορισμένες στιγμές εντυπωσιακού μπάσκετ και έφτασαν τη διαφορά μέχρι και στους 16 (72-56). Κάπου εκεί το παιχνίδι είχε κριθεί για την ομάδα του Ίβκοβιτς, η οποία -παρά την απέλπιδα προσπάθεια των Ισπανών- κατάφερε να πάρει, πέρα από τη νίκη, και τη (σημαντική ενδεχομένως στη συνέχεια του ομίλου) διαφορά.


Ολυμπιακός: Παπαλουκάς 4, Νεστέροβιτς 11, Σπανούλης 16, Μπουρούσης 16, Κέσελ 3, Μαυροκεφαλίδης 9, Νίλσεν 4, Παπανικολάου 2, Τεόντοσιτς 15, Γκόρντον 2


Ρεάλ Μαδρίτης: Τόμιτς 10, Σουάρεζ 12 Ρέγες 9, Ροντρίγκεζ 6, Βιδάλ 2, Φίσερ 4, Γιούλ 18, Τάκερ 5


Τα δεκάλεπτα: 17-17, 36-35, 62-56, 82-66


* Στο ημίχρονο, οι αρχηγοί των δύο ομάδων, Θοδωρής Παπαλουκάς και Φελίπε Ρέγες βράβευσαν την ομάδα μπάσκετ των Special Olympics, σε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή.


Ουσιαστικός και κατά διαστήματα θεαματικός ο νέος Ολυμπιακός του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Κορυφαίος ο Μπουρούσης με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ, πολύ καλή απόδοση από Τεόντοσιτς και Σπανούλη που είχαν 16 και 15 πόντους αντίστοιχα. Παρόντες Βαλβέρδε, Τοροσίδης και Πάντελιτς που αποθεώθηκαν.


πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan