Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΟΙ ΣΑΡΩΤΕΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ


Το νέο σύστημα ασφαλείας με τους σαρωτές ανθρώπινου σώματος, που εισάγεται στα αεροδρόμια, αποτελεί σοβαρή απειλή για την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος, παρά το γεγονός ότι οι οι κυβερνήσεις δεν έχουν αναγνωρίσει τον κίνδυνο. Περισσότερο κινδυνεύουν τα παιδιά και οι έγκυες γυναίκες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης.

Οι συσκευές, γνωστές -επίσημως- ως μηχανήματα οπισθοδιασποράς ακτίνων Χ, χρησιμοποιούν έως και οκτώ δευτερόλεπτα ακτίνες Χ σε ολόκληρο το σώμα, για να δημιουργήσουν μια τρισδιάστατη-πλήρη εικόνα του σώματος, όλων των επιβατών. Περισσότεροι από 100 σαρωτές έχουν ήδη τοποθετηθεί σε 32 αεροδρόμια των ΗΠΑ, ενώ ο αριθμός τους θα φθάσει τους 450, μέχρι το τέλος του 2010.

Μια νέα ανάλυση της δόσης ακτινοβολίας που εκπέμπεται, από τις μηχανές, η οποία διεξήχθη από τον David Brenner και τους συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, διαπίστωσαν ότι, οι ακτίνες πολύ πυκνές, ενώ η "αποτελεσματική" δόση, μπορεί να είναι 20 φορές υψηλότερο από ό, τι είχε προηγουμένως εκτιμηθεί.

Επειδή το δέρμα είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα όργανα, στην ακτινοβολία, οι σαρωτές αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο των επιβατών, να αναπτύξουν βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, ένα είδος καρκίνου του δέρματος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan