Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά θαύματα του κόσμου

Θεωρείται ως ο «καλύτερος αρχιτέκτονας του κόσμου». Ο Cecil Balmond που αυτή τη στιγμή ασχολείται με το 120 μέτρων άγαλμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, επιλέγει στην εφημερίδα «Daily Mail» τα 5 μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά θαύματα που κατασκευάστηκαν ποτέ.

Millau Viaduct
Η γέφυρα που εκτείνεται στην κοιλάδα του ποταμού Tarn κοντά στη πόλη Millau στη νότιο Γαλλία, είναι η μεγαλύτερη γέφυρα του κόσμου. Η πιο ψηλή κολώνα που στηρίζει την γέφυρα αγγίζει τα 343 μέτρα ύψος και αποτελεί μέρος του αυτοκινητοδρόμου A75-A71 άξονα Παρίσι στο Μονπελιέ.



Αγία Σοφία
Ο ναός της Αγίας Σοφίας, ο μεγαλύτερος τόπος λατρείας για πάνω από 1.000 χρόνια, χτίστηκε το 360 επί της αυτοκρατορίας του Κωνσταντίνου Β’, τριάντα χρόνια μετά τα εγκαίνια της Κωνσταντινούπολης. Βρίσκεται στην Τουρκία και μέχρι σήμερα θεωρείται ως το λίκνο της Χριστιανοσύνης.



Πυραμίδα του Khufu
Η μεγαλύτερη από τις τρείς πυραμίδες της Γκίζας στην Νεκρόπολη της Αιγύπτου για περίπου 4.000 χρόνια θεωρούνταν ως το ψηλότερο κτίριο του κόσμου. Χτίστηκε το 2.700 π.Χ. από τον Αιγύπτιο Φαραώ Χέοπα της Δ’ δυναστείας με σκοπό να τον φιλοξενήσει μετά το τέλος της ζωής του.



Κολοσσαίο
Χτίστηκε στη Ρώμη μεταξύ 70 με 82 μ.Χ. και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα της Ιταλικής πρωτεύουσας. Το Κολοσσαίο διαθέτει 4 ορόφους και μπορούσε να φιλοξενήσει περίπου 50.000 άτομα. Το αξιοθαύμαστο είναι ότι παρά την μεγάλη του χωρητικότητα μπορούσε να εκκενωθεί μέσα σε 8 λεπτά!



Burj Khalifa
Το Burj Khalifa σχίζει τον ουρανό με 828 μέτρα ύψος και είναι πλέον το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο. Ο γιγαντιαίος ουρανοξύστης βρίσκεται στο Dubai και για την κατασκευή του χρειάστηκαν πάνω από 12.000 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων. Περιλαμβάνει 30 χιλιάδες διαμερίσματα, 9 ξενοδοχεία, γραφεία, καταστήματα κ.α.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan