Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Έκτη ημέρα διαδηλώσεων στη Γαλλία κατά των μεταρρυθμίσεων για το συνταξιοδοτικό

Παρίσι, Γαλλία
Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να σημειωθούν σήμερα, Τρίτη στις μετακινήσεις στη Γαλλία, καθώς
χιλιάδες εργαζόμενοι θα βγουν και πάλι μαζικά στους δρόμους διαδηλώνοντας κατά των μεταρρυθμίσεων Σαρκοζί στο συνταξιοδοτικό.

Οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια, στα λεωφορεία και στα τρένα, οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι και οι οδηγοί στα θωρακισμένα φορτηγά που εφοδιάζουν τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, αναμένεται να συνταχθούν με τους εργαζόμενους στα διυλιστήρια και με άλλους απεργούς.

Οι Αρχές βρίσκονται σε επαγρύπνηση ώστε...
να μην επαναληφθούν τα επεισόδια βίας που σημειώθηκαν τη Δευτέρα σε μερικές πόλεις, όταν μικρές ομάδες διαδηλωτών πυρπόλησαν οχήματα και συγκρούστηκαν με τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.

Η σημερινή είναι η έκτη ημέρα εθνικής απεργίας και διαδηλώσεων από τον Ιούνιο ως μία ύστατη προσπάθεια ανατροπής του νομοσχεδίου μεταρρύθμισης για το συνταξιοδοτικό της κεντροδεξιάς κυβέρνησης, το οποίο αναμένεται να επικυρωθεί από τη Γερουσία αυτή την εβδομάδα.

Το Σάββατο εκτιμάται ότι στις διαμαρτυρίες συμμετείχαν περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις επεκτάθηκαν στα 12 διυλιστήρια της Γαλλίας τις τελευταίες επτά ημέρες, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζεται η απεργία των λιμενεργατών στο μεγαλύτερο λιμάνι διακίνησης πετρελαίου, το Φος-Λαβερά, κοντά στη Μασσαλία.

Ο πρόεδρος Σαρκοζί, ο οποίος συναντάται εντός της ημέρας με τον γερμανό και το ρώσο ομόλογό του στην πόλη Ντοβίλ της Βόρειας Γαλλίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει.

«Η μεταρρύθμιση είναι απαραίτητη και η Γαλλία έχει δεσμευτεί σε αυτή και θα προχωρήσει όπως ακριβώς έκαναν και οι γερμανοί εταίροι μας», είπε ο Σαρκοζί μετά από συνομιλίες που είχε με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία κάλεσε τους γάλλους να δεχτούν ότι περισσότερα χρόνια ζωής σημαίνει περισσότερα χρόνια εργασίας.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία των Γάλλων αντιτίθεται στα σχέδια της κυβέρνησης να αυξήσουν το ελάχιστο όριο συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 χρόνια και της πλήρους συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67. Οι Γάλλοι αισθάνονται ότι τιμωρούνται άδικα για την αποτυχία του γαλλικού -υπερτιμημένου- συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις.


πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan