Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Περί καπνίσματος... και το καφέ-εστιατόριο φαινόμενο.

Τελικά τι φταίει;
Όλες αυτές τις ημέρες γίνεται μια προσπάθεια από όλους τους επιχειρηματίες προκείμενου να πειστεί η Κυβέρνηση ότι φταίει η απαγόρευση καπνίσματος σε εστιατόρια και καφετέριες για τις άδειες καρέκλες.
Καλή η προσπάθεια τους και να βρουν μια δίκαιη λύση για όλους.
Συνεχίζουν όμως κάθε φορά που βγαίνουν στις τηλεοράσεις να αναφέρουν το γεγονός ότι έχουν πτώση του τζίρου περίπου 40% και......
απειλούν ότι θα επαναφέρουν τα τασάκια γιατί δεν μπαίνει κόσμος να καθίσει μέσα. Με το μυαλό του μαγαζάτορα είναι σωστή η σκέψη.
Υπάρχει όμως και η πλευρά του καταναλωτή που λέει ότι οι τιμές είναι τσουχτερές και δεν γίνεται να πληρώνουν για έναν καφέ 4 και 5 ευρώ. Και για την δίκη τους πλευρά αυτός είναι ο κύριος λόγος που οι καφετέριες και τα εστιατόρια είναι άδεια. Ας μειώσουν λένε τις τιμές και θα δουν ότι θα γεμίσουν. Οι αντικαπνιστές πάλι λένε ότι δίκαιο είναι γιατί δεν ανέχομαι τον καπνό του αλλουνού μέσα στα μούτρα μου.
Υπάρχει όμως ένα καφέ-εστιατόριο που εδώ και δυο χρόνια έχει απαγορέψει το κάπνισμα και ο καφές του και οι σαλάτες του είναι πανάκριβες (5,50 ο καπουτσίνο- 9 μια σαλάτα) και όλοι οι Έλληνες, μα όλοι, ψάχνουν να βρουν τραπέζι να καθίσουν να πιουν καφέ.
Το φαινόμενο αυτό είναι το Zonar's
 Στο εξωτερικό όμως, όλοι οι Έλληνες, κοτούλες.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan