Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Εφαγε για πρώτη φορά στα δύο της χρόνια!

Αν νομίζετε ότι το δικό σας παιδί, σας δυσκολεύει με το φαγητό, περιμένετε να διαβάσετε την ιστορία της μικρής Tabitha Stuttard από τη Βρετανία. Πρόκειται για ένα κοριτσάκι που είχε σοκάρει ολόκληρο τον κόσμο τον Ιούνιο, που η ιστορία της είδε το φως της δημοσιότητας.

Τότε είχε αποκαλυφθεί ότι το κοριτσάκι παρόλο που κόντευε να φτάσει δύο ετών, δεν είχε βάλει ποτέ μπουκιά φαΐ μέσα της. Ο λόγος; Είχε αναπτύξει μία απέχθεια για οτιδήποτε στο στόμα της και δεν το άνοιγε για κανέναν λόγο. Οι γονείς της αναγκάστηκαν να καταφύγουν στη λύση του ταΐσματος μέσω… σωλήνα. Τα ειδικά σωληνάκια τοποθετούνταν στο παιδί τέσσερις φορές την ημέρα και έτσι κατάφερναν να την κρατούν στη ζωή. Το κοριτσάκι έχει και ένα μικρό πρόβλημα στον εγκέφαλο και οι ειδικοί εκτιμούσαν ότι ενδεχομένως να σχετίζεται και αυτό με την αποστροφή που είχε αναπτύξει. Τελικά όμως όταν η μικρή έγινε δύο, οι γονείς της ήρθαν αντιμέτωποι με μία εικόνα που πίστευαν ότι δεν θα έβλεπαν ποτέ. Το κοριτσάκι έφαγε!

Οι γονείς αφού μάζεψαν χρήματα από δωρεές πήγαν σε μία κλινική στην Αυστρία που ειδικεύεται σε τέτοιου είδους προβλήματα. Οι επιστήμονες άφησαν το παιδί χωρίς καθόλου φαγητό, σε ελεγχόμενο περιβάλλον, ώστε να μην προκύψει πρόβλημα με την υγεία της, και στη συνέχεια της έδωσαν σοκολάτα. Η Tabitha ανταποκρίθηκε. Εφαγε το γλυκό, μετά συνέχισε με ένα βαζάκι παιδικής τροφής και ακολούθησαν και άλλα πολλά σνακ. Η αρχή έγινε με λιχουδιές και στη δεύτερη φάση θα προσπαθήσουν να της δώσουν πιο υγιεινές τροφές.

Η «θεραπεία» κόστισε χιλιάδες λίρες, με αποτέλεσμα πολλοί να αναρωτιούνται μήπως οι γονείς της δεν είχαν εξαντλήσει μόνοι τους ανάλογες λύσεις…
protothema.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan