Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Γιατί να κόψεις το κάπνισμα


(Το παρόν άρθρο απευθύνεται μόνο σε γυναίκες)


Πριν τα βάψεις μαύρα επειδή σου κόβουν μια αγαπημένη σου συνήθεια (αφού χαϊδευτικά, όλοι σου οι φίλοι συνήθιζαν να σε φωνάζουν ''Τασάκι'' ) δες γιατί πρέπει να ευχαριστείς το Θεό και την πολιτεία για την απαγόρευση αυτή, ειδικά για εμάς τις γυναίκες.

* Κάθε τσιγάρο αφαιρεί πέντε λεπτά από την πολύτιμη ζωή σου.

* Το κάπνισμα προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος ειδικά στο πρόσωπο και αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ρυτίδων πολύ νωρίτερα. Δηλαδή, θα αναγκαστείς να τρέχεις για μπότοξ και λίφτινγκ από νεαρή ηλικία χωρίς κανένα λόγο.

* Οι γυναίκες που καπνίζουν αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της υπογονιμότητας και η εμμηνόπαυση έρχεται πολύ νωρίτερα απ' ότι σε γυναίκες μη καπνίστριες.

* Οι γυναίκες που επιμένουν να καπνίζουν κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης, θέτουν τη ζωή του εμβρύου σε κίνδυνο και το καταδικάζουν σε πιθανούς καρκίνους, σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου, άσθμα, και άλλες τόσες μολύνσεις και ασθένειες από την στιγμή που θα γεννηθεί και μετά.

* Το κάπνισμα επηρεάζει την υγεία και πυκνότητα των οστών που ειδικά για εμάς τις γυναίκες αυξάνει και τον κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης.

* Το κάπνισμα βοηθά στην εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος. Άμεση απόρροια αυτού είναι η απώλεια μαλλιών και η ανάπτυξη λευκών τριχών γρηγορότερα σε σχέση με τις μη καπνίστριες. Και δεν είμαστε για βαφές τώρα!

* Ξέχνα το λευκό αστραφτερό χαμόγελό σου. Οι καπνίστριες υποφέρουν από χρωματισμό των δοντιών, πρόωρη απώλεια των δοντιών και κιτρίνισμα που ακόμα και αν προχωρήσεις σε λεύκανση, αν συνεχίσεις να καπνίζεις, θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα.

* Το κάπνισμα επηρεάζει το πεπτικό σου σύστημα δημιουργώντας καούρες και αυτό έχει άμεση συνέπεια και στον τρόπο που κοιμάσαι δημιουργώντας σου έντονες αϋπνίες.

* Πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως το κάπνισμα (ακόμα και παθητικό) στις γυναίκες αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης υψηλής αρτηριακής πίεσης. Γυναίκες που καπνίζουν πάνω από 15 τσιγάρα την ημέρα, έχουν 11% μεγαλύτερες πιθανότητες να δουν την αρτηριακή πίεσή του να αυξάνει επικίνδυνα. Ταυτόχρονα, όλο και περισσότερες γυναίκες (καπνίστριες στο μεγαλύτερό τους ποσοστό) πεθαίνουν από καρδιαγγειακά νοσήματα μετά την δεκαετία του 80'.

* Οι καπνίστριες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο αποβολής μιας εγκυμοσύνης. Το κάπνισμα εμποδίζει την μεταβίβαση μέσω του πλακούντα απαραίτητων θρεπτικών στοιχείων για το έμβρυο ενώ και η ικανότητα του σπέρματος μειώνεται σημαντικά για τους άντρες καπνιστές.

* Αν καπνίζεις ένα πακέτο τσιγάρα καθημερινά, το κόστος σου φτάνει τα 1200 ευρώ το χρόνο. Αν το ξεπερνάς, ξεπερνάς τα 1500 ευρώ το χρόνο. Καταλαβαίνεις πως με τα χρήματα αυτά θα αγόραζες εκείνη την ακριβή τσάντα ή τα ονειρεμένα επώνυμα γοβάκια που τώρα είναι απαγορευτικά για την τσέπη σου.

* Η μυρωδιά του στόματος μιας καπνίστριας δεν συγκρίνεται με την καλοστομία που έχει η στοματική κοιλότητα μιας μη καπνίστριας. Μην απορείς μετά γιατί ο καλός σου δεν σε φιλά τόσο συχνά όσο θα ήθελες.

* Το κάπνισμα μειώνει τη διάθεση για σεξ. Μαζί με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις και ρίχνουν την σεξουαλική σου διάθεση, μην μου πεις πωςε θέλεις να μειώνεις από μόνη σου τις επιδόσεις που έχεις στο σεξ. Και να θες, πώς να κρατήσεις στο πλευρό σου, τον αγαπημένο σου, σε μια σχέση χωρίς σεξ; Όπως και να έχει, από κάποια άλλη (μη καπνίστρια) θα το ζητήσει, που θα έχει και τη διάθεση να το κάνει και τη δροσερή αναπνοή!

Κ।Π

e-go.gr


1 comments:

Spyros V είπε...

Κύριοι σωθήκαμε με το ηλεκτρονικό τσιγάρο !! Από 3 πακέτα τσιγάρα που κάπνιζα το έχω ελλατώσει σε ένα πακέτο και λιγότερο. Ξαναβρήκα την χαμένη μου ανάσα...

Δεν προβληματίζομαι πλέον ούτε με την απαγόρευση διότι χρησιμοποιώ το ηλεκτρονικό μου τσιγάρο σχεδόν παντού.

Αναφορικά με όλες τις ανακοινώσεις στον τύπο μεταφέρω το κάτωθι κείμενο από την ιστοσελίδα:
"giromiro.blogpot"

"επιλέξετε να συνεχίσετε να πεθαίνετε από το συμβατικο κάπνισμα, γιατί μπορεί το ηλεκτρονικό κάπνισμα να σας δημιουργήσει δερματικά εξανθήματα, φαγούρα και δυσκοιλιότητα. Επίσης μοιάζει με συμβατικό τσιγάρο και επειδή έχει αρωματικά υγρά, μπορεί να το αγοράζουν μικρά παιδιά. Οπως τις τσίχλες. Αλλά τις τσίχλες νικοτίνης δεν τις πειράζουμε γιατί τις έχουμε ήδη εγκρίνει."

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο... αξίζει...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan