Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Και εγένετο… OΠΑΠ TV


Στην τελική ευθεία εισέρχεται η δημιουργία του τηλεοπτικού καναλιού της ΟΠΑΠ, το πρόγραμμα του οποίου θα διατίθεται αποκλειστικά μέσω των 5 χιλιάδων περίπου πρακτορείων της εταιρείας.

Πρόκειται για μια ακόμη ενέργεια ... Οργανισμού, εν όψει της προωθούμενης ρύθμισης της εγχώριας αγοράς τυχερών παιχνιδιών, μέσω της οποίας θα επιτραπεί η αδειοδότηση και λειτουργία ιδιωτικών στοιχηματικών εταιρειών.


Το project αποτελεί μέρος της συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ ΟΠΑΠ και Intralot τον περασμένο Ιούλιο. Βάσει αυτής, η Intralot θα αναπτύξει, εγκαταστήσει και λειτουργήσει το σύστημα ΟΠΑΠ TV, το οποίο και θα υποστηρίξει για την αναμετάδοση προγράμματος μέσω δορυφορικής σύνδεσης και διαδικτύου (web tv).


Μέσω του συστήματος αυτού, ο ΟΠΑΠ θα διαθέτει 12ωρο τηλεοπτικό πρόγραμμα αποκλειστικά μέσω των πρακτορείων του. Ουσιαστικά θα πρόκειται για ένα σχεδόν πλήρες αθλητικό τηλεοπτικό κανάλι, με την προβολή live αθλητικού προγράμματος (έχει εξασφαλίσει δικαιώματα από το αγγλικά και το σκοτσέζικα πρωταθλήματα) και ενημερωτικών εκπομπών.

H Intralot είναι υπεύθυνη για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού και την εγκατάστασή του στα πρακτορεία του Οργανισμού, ο οποίος περιλαμβάνει 5.500 αποκωδικοποιητές και 20 χιλιάδες τηλεοράσεις στα πρακτορεία, κανάλι δορυφορικής σύνδεσης αλλά και δύο studio για τις ζωντανές τηλεοπτικές εκπομπές.


Η Ιntralot συνεργάζεται για το σκοπό αυτό με την εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών και υπηρεσιών διαδραστικής τηλεόρασης Vermantia Media Croup.


Η Vermantia υποστηρίζει ένα φάσμα υπηρεσιών συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων εσωτερικών παραγωγών στούντιο, δημιουργία εκπομπής θεματικών τηλεοπτικών καναλιών και ανάπτυξη εφαρμογών web tv.


Εκτιμάται ότι το κανάλι του Οργανισμού θα βγει στον «αέρα» μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η απαιτούμενη προετοιμασία (studio, πρόγραμμα, προσωπικό κλπ).

Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan