Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Έδωσε στο 12χρονο αυτιστικό γιο της να πιει χλωρίνη

Η 44χρονη Σατπάλ Καούρ Σινγκ εξανάγκασε το 12χρονο αυτιστικό γιο της να πιει χλωρίνη επειδή φοβόταν ότι θα της τον έπαιρνε η πρόνοια. Η Σινγκ παραδέχτηκε ότι σκότωσε το γιο της Ατζίτ λίγες ώρες αφότου είχε αρνηθεί να συνεργαστεί με την υπηρεσία κοινωνικής προστασίας, με αντικείμενο τη φροντίδα του παιδιού και ομολόγησε την ενοχή της για τη δολοφονία του παιδιού.

Στο δικαστήριο όπου εμφανίστηκε σήμερα είπε ότι ήταν «ήρεμη» και κανείς από τους υπαλλήλους της υπηρεσίας που παραβρέθηκαν στη συνάντηση δεν ανησύχησε με τη συμπεριφορά της.

Μερικές ώρες αργότερα ωστόσο, τηλεφώνησε η ίδια στην αστυνομία λέγοντας: «Μόλις σκότωσα το γιο μου και προσπάθησα να αυτοκτονήσω».

Η Σινγκ δήλωσε ένοχη για ακούσια ανθρωποκτονία λόγω μειωμένου καταλογισμού και οι εισαγγελικές αρχές δέχτηκαν την ομολογία αυτή καθώς, σύμφωνα με την εκτίμηση των ψυχιάτρων, πάσχει από ψυχική διαταραχή.



«Πρόκειται για μια φοβερή τραγωδία», εξήγησε ο εισαγγελέας Ρίτσαρντ Γουίταμ, σύμφωνα με τον οποίο η γυναίκα φοβόταν ότι η κοινωνική υπηρεσία θα απομάκρυνε το παιδί από το σπίτι του.
Ο 12χρονος Ατζίτ ήταν πλήρως εξαρτημένος από τη μητέρα του αφού δε μπορούσε να αυτοεξυπηρετηθεί και δε μιλούσε. Δεν άντεχε επίσης να βρίσκεται σε μέρη με πολυκοσμία ή με θόρυβο και αν του συνέβαινε κάτι τέτοιο κάλυπτε τα αυτιά του και ούρλιαζε.



Η Σινγκ είχε παρακολουθήσει αρκετά συνέδρια με αντικείμενο την προστασία παιδιών και είχε εκφράσει παράπονα για τη στάση πολλών (του συζύγου της, γειτόνων και υπαλλήλων των κοινωνικών υπηρεσιών) απέναντί της. Είχε απειλήσει μάλιστα ότι θα πιει χλωρίνη και θα αυτοκτονήσει λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε με την πρόνοια.



πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan