Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Βρέθηκε άγνωστη φυλή στο Περού (vid)



Το γύρο του κόσμου κάνει βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις αρχές του Περού, με εικόνες από την καθημερινή ζωή μίας άγνωστης στον υπόλοιπο κόσμο φυλής που ανακαλύφθηκε τυχαία στον Αμαζόνιο.


Τα μέλη της φυλής εντοπίστηκαν για πρώτη φορά κοντά σε δασικό φυλάκιο που βρίσκεται στην περιοχή για την αποτροπή της παράνομης υλοτομίας.

Τα πλάνα γυρίστηκαν στην προστατευόμενη από διεθνείς συνθήκες περιοχή της Nahua Kugapakori Nanti στο νοτιοανατολικό Περού, από μέλη του Εθνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης των Άνδεων, του Αμαζονίου και των Αφρο-Περουβιανών, (INDEPA).

Στα πλάνα κινηματογραφήθηκαν στιγμιότυπα από τις πρώτες επαφές ανάμεσα στους ιθαγενείς και μέλη της INDEPA, δίπλα σε καλύβες φτιαγμένες από φύλλα φοίνικα και ζαχαροκάλαμου.
Σύμφωνα με το Sky News, ο πρόεδρος του INDEPA, Mayta Capac Alatrista, δήλωσε ότι οι ανθρωπολόγοι ερευνητές είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με μέλη της φυλής και να λάβουν πληροφορίες για τον τρόπο ζωής της, καθώς οι ιθαγενείς έρχονταν για πρώτη φορά σε επαφή με άτομα από άλλον πολιτισμό.

Πηγή

Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan