Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Μια Σπαρτιάτισσα κάνει καριέρα στο Χόλιγουντ!

Παίζει στο πλευρό των Τζον Τραβόλτα και Ντένζελ Ουάσινγκτον!
Χρόνια τώρα ακούμε για υποτιθέμενες καριέρες που γίνονται στο Χόλιγουντ, αλλά μόνο από τα ελληνικά ΜΜΕ. Κατά τ’ άλλα οι περισσότεροι επίδοξοι σταρ ούτε το εσωτερικό αμερικανικού στούντιο δεν έχουν δει.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι που κινούνται αθόρυβα και με τα πρώτα τους βήματα κερδίζουν περίοπτες θέσεις σε χολιγουντιανές παραγωγές και κανείς, τουλάχιστον στην Ελλάδα, δεν το μαθαίνει.

Σύμφωνα με το «Thema Poople» και το ρεπορτάζ του Πέτρου Στεργίου μία από αυτές τις περιπτώσεις αφορά στην Ελληνίδα Katerina Gagkas (Κατερίνα Γκάγκας)....


H Κατερίνα είχε την τύχη να ξεκινήσει την καριέρα της με πρωταγωνιστικό ρόλο σε μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία, γεγονός που δεν είναι σύνηθες για πολλούς νέους και φιλόδοξους ηθοποιούς.



Υποδύεται την κεντρική όμηρο στην ταινία «The Taking of Pelham 123», ένα remake του θρίλερ του 1974. Πρόκειται για μια ιστορία με ομήρους στο μετρό της Νέας Υόρκης και πρωταγωνιστές τους Τζον Τραβόλτα και Ντένζελ Ουάσινγκτον.

Ως Ελληνίδα και μάλιστα Σπαρτιάτισσα, η Katerina Gagkas πήγε στο Χόλιγουντ με σκοπό να ξεχωρίσει. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη, αλλά από μικρή ζούσε μεταξύ Αμερικής και Ελλάδας.

Έχει κάνει σπουδές θεάτρου και επικοινωνίας. Μάλιστα μέρος των σπουδών της έκανε και στην Ελλάδα, όπου έζησε και εργάστηκε για ένα διάστημα. Μάλιστα έπαιξε σε κάποιες θεατρικές παραστάσεις, δούλεψε ως χορεύτρια του hip hop και έκανε περιοδεία ανά την Ελλάδα ως χορεύτρια παραδοσιακών χορών.

Η Κατερίνα λατρεύει την Ελλάδα, την πολιτιστική της κληρονομιά και της αρέσει ο τρόπος ζωής των Ελλήνων, γιατί, όπως λέει η ίδια, εδώ ο κόσμος ζει πραγματικά σε αντίθεση με τους Αμερικανούς, οι οποίοι πολλές φορές ξεχνούν να ζήσουν και απλώς υπάρχουν.



Δίπλα σε μεγάλους σταρ
Πώς κέρδισε τον ρόλο δίπλα στους μεγάλους σταρ; Όχι πάντως μέσω γνωστών ή λόγω καλών δημόσιων σχέσεων. Πήγε σε οντισιόν στη Νέα Υόρκη και ύστερα από τρεις μήνες την κάλεσαν από το γραφείο παραγωγής για να τραβήξει επιπρόσθετες φωτογραφίες στο πλαίσιο της οντισιόν.

Ελληνίδα γαρ και μάλιστα αποφασισμένη, στο ραντεβού είπε στον υπεύθυνο να μην της τηλεφωνήσει, εκτός αν πρόκειται για κάτι καλό. Μάλλον το σχόλιό της έκανε εντύπωση, γιατί ύστερα από λίγες ημέρες την κάλεσαν και της ανακοίνωσαν ότι είχε πάρει τον ρόλο. Έπειτα από δύο ημέρες έμπαινε στα Kaufman Studios στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, όπου δούλεψε για την ταινία επί τρεις μήνες.

Η Κατερίνα υποδύεται έναν από τους ανθρώπους που κρατάει ομήρους ο Τζον Τραβόλτα μέσα στο μετρό.

Πώς είναι άραγε ο αειθαλής σταρ από κοντά; Η ίδια λέει ότι είναι πολύ ευγενικός, φιλικός και πολύ ζεστός ως άνθρωπος. Δεν είναι από τους σταρ που κλείνονται στο καμαρίνι και απλώς εμφανίζονται για να παίξει τον ρόλο τους.

Κάθε ημέρα στα γυρίσματα καλημέριζε άπαντες και στα διαλείμματα περνούσε χρόνο μαζί τους, διηγώντας τους ιστορίες - και είχε πολλές! Μία ημέρα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ακούγοντας ένα τραγούδι, ο Τραβόλτα ενθουσιάστηκε, άρχισε να χορεύει συμπαρασύροντας και τους υπόλοιπους στον χορό.



«Δεν είναι μόνο ζεστός ως άνθρωπος. Ως ηθοποιός είναι πολύ επαγγελματίας και πολύ καλός, γίνεται ένα με τον ρόλο», δηλώνει για τον Τραβόλτα η Κατερίνα Γκάγκας.

Το μόνο παράπονο που είχε η Κατερίνα από τα γυρίσματα είναι το ότι δεν πέρασε πολύ χρόνο στα γυρίσματα με τον Ντένζελ Ουάσινγκτον. Πάντως λέει ότι η παρουσία του είναι επιβλητική και ότι είναι πολύ συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνει.

Προτού τους γνωρίσει πίστευε ότι μπορούσε να το παίξει άνετη και να μη δείξει τον ενθουσιασμό της, κάτι όμως που δεν κατάφερε. Δεν είναι και μικρό πράγμα να γνωρίζει και να δουλεύει με ανθρώπους που μέχρι πρότινος τους έβλεπε μόνο στο γυαλί. Πάντως ή ίδια δηλώνει ότι την έκαναν να νιώσει άνετα και της έδωσαν πολύ καλές συμβουλές.

Ξεχώρισε επίσης και τον Τόνι Σκοτ, τον σκηνοθέτη της ταινίας, ο οποίος ήταν πάντα κοντά σε όλους. Ύστερα από δώδεκα ώρες στα γυρίσματα, είχε πάντα χρόνο για όλους και ήταν με το χαμόγελο στα χείλη.

Μάλιστα, όταν ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας, τους έδωσε το σενάριο μέσα σε δερμάτινη θήκη με το όνομα του καθενός πάνω. Όπως δηλώνει η Κατερίνα: «Ο σκηνοθέτης ήταν πηγή έμπνευσης για εμένα ώστε να συνεχίσω να κάνω ταινίες για την υπόλοιπη ζωή μου».

Εμμονή με την Αλίκη
Στο μέλλον θέλει να δοκιμαστεί σε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους, αν και τις αρέσουν πολύ οι ταινίες εποχής. Θα ήθελε επίσης να υποδυθεί χαρακτήρες από τη μυθολογία, καθώς και ιστορικά πρόσωπα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι και η Κατερίνα, όπως και πολλά παιδιά της ηλικίας της, αν και μεγάλωσε στην Αμερική, έχει ως σημείο αναφοράς τον ελληνικό κινηματογράφο. Μάλιστα από μικρή είχε εμμονή με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Με τον ρόλο της στην ταινία με τον Τραβόλτα, της άνοιξαν πολλές πόρτες και πλέον είναι στο χέρι της και στην τύχη να εξελιχθεί σε ένα λαμπρό αστέρι του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Έως σήμερα έχει παίξει σε θεατρικές παραστάσεις στη Νέα Υόρκη, σε πετυχημένες σειρές, όπως στις «Ugly Betty», «Law & Order», «Gossip Girl», ενώ εργάζεται και ως μοντέλο.

Όταν δεν ασχολείται με την ηθοποιία, θα τη βρείτε να κάνει ορειβασία, να εξασκείται στο kick boxing ή να χορεύει, το άλλο μεγάλο πάθος της.


Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan