Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Απολαυστικός...

Ο Νίκος Αλέφαντος είναι και πάλι εδώ, στο katimagiko.gr. Οι παλαίμαχοι με τον παικτάκο, η άγνωστη ιστορία στο Γεντί Κουλέ, ο καλύτερος «Τόρο» από τον Ράμος και οι απαντήσεις στις ερωτήσεις σας!
• «Επειδή είναι πολλές οι ερωτήσεις που μαζεύτηκαν στην παλιά στήλη και στην καινούργια, θα πω στο Θέμη τις απαντήσεις στα ερωτήματά σας της παλιάς πρώτα. Όσες προλάβουμε, όχι όλες. Πριν από τις ερωτήσεις όμως, να πω τούτα:


• Άθλιες οι συνθήκες στο Παγκρήτιο, τι κριτική να κάνεις; Αυτή η λίμνη-αγωνιστικός χώρος βοηθάει πάντα τον αδύνατο, δηλαδή τον Εργοτέλη. Δεν μπορεί λόγου χάρη να παίξει μπάλα έτσι ο Μιραλάς. Παρ’ όλα αυτά, μετά βασάνων κράτησε το μηδέν ο Εργοτέλης. Και ακύρωσαν κανονικό γκολ στον Ολυμπιακό. Η άμυνα του Εργοτέλη είχε πολλά κενά. Όταν ξαναγίνει το ματς, έστω και αν μένει μόνο ένα ημίχρονο, πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός δεν θα έχει πρόβλημα. Αρκεί να μην είναι λίμνη ξανά.

• Πάντως, αυτός ο Ουρτάδο, τι να πω… Σαν να έπαιζε με ένα χαφ ήταν ο Ολυμπιακός, μόνο με τον Ντουντού…

• Και ο Μιραλάς έξω δεξιά χάνεται… Είναι ο καλύτερός σου κυνηγός φέτος, δηλαδή για να παίζει σώνει και ντε ο Φουστέρ τραβάς τον Μιραλάς στο πλάι; Δεν μπορεί να κυνηγάει τον μπακ, ούτε σέντρες βγάζει. Eκεί έπαιζε και στη Σεντ Ετιέν και δεν φτουρούσε! Έχω πει ποιο σχήμα υπάρχει για να χωρέσει ο Πάντελιτς. 4-4-2, με Μιραλάς και Πάντελιτς κυνηγούς.

• Δεν μπορώ να βλέπω και τον Μπλάνκο δεξί εξτρέμ. Δεν γίνονται αυτά.

• Για τον Παναθηναϊκό τα λέω μήνες. Δεν μπορούν αυτοί οι παίκτες να παίξουν σύγχρονο ποδόσφαιρο και ειδικά με αυτόν τον προπονητή. Ο Καραγκούνης δεν μπορεί να τρέξει όπως παλιά, ο Ζιλμπέρτο δεν μπορεί να τρέξει όπως παλιά, ο δε Μαρίνος, είναι τραγικό να τον βάζεις χαφ. Δηλαδή παρουσιάζεις ένα τρίγωνο χαφ με δύο παλαίμαχους και έναν παικτάκο! Αυτό είναι ανέκδοτο του Νιόπλια! Απαράδεκτο τρίγωνο χαφ για ένα σωματείο μεγάλο όπως ο Παναθηναϊκός.

• Από εκεί και πέρα, Βύντρα του 7 που παίζει για 7. Σπυρόπουλος ταλαιπωρία! Δεν έχει αντοχή στην ταχύτητα να κάνει κούρσες και σέντρες, μπακάκος είναι. Κατσουράνης, προσπαθούν κάποιοι δημοσιογράφοι να τον κρατήσουν ψηλά, μπαλώματα είναι αυτά. Καντέ μέτριος σέντερ μπακ. Ο Γκοβού σχόλασε, είπα ότι δεν μπορεί να ντριμπλάρει ούτε τον εαυτό του. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, τον έχουν πάρει χαμπάρι οι αντίπαλοι τι κάνει, πάει προς τα μέσα συνεχώς να βρει το καλό του πόδι και τον κλείνουν, δεν τον περιμένουν από έξω καθόλου, αφού δεν το μπορεί. Μένει ο Σισέ. Όλος ο Παναθηναϊκός να ψάχνει τον Σισέ για να τους ξελασπώσει. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Απαράδεκτο ποδόσφαιρο.

• Ο δε Νιόπλιας δεν τσουλάει, δεν γυμνάζει σωστά, δεν κάνει σωστές τακτικές, δεν δείχνει καμιά ποικιλία, από πού να τα μάθει αυτά, από την Εθνική Νέων που έκανε προπονήσεις 3 φορές το χρόνο; Δεν φτάνει να πιάσεις φιλία με τον Σισέ, δεν σε κρατάει αυτό μόνο στον Παναθηναϊκό! Δεν μπορείς έτσι να σταθείς.

• Σε ό,τι αφορά το ματς της Τούμπας, για εμένα ήταν έγκλημα αυτό που έκανε ο Χιμένεθ, να αφήσει έξω τον Καφέ και να παρουσιάσει Γκέντζογλου-Μάκο με Γκερέιρο και Μπλάνκο έξω δεξιά. Δεν γίνονται αυτά! Και ποιος θα βγαίνει δεξιά, ο Πατσατζόγλου που έχει γίνει σαν… γριά;

• Ο νεαρός ο Μανωλάς ενώ είναι γρήγορος, νομίζει ότι έφτασε κάπου και αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος. Πέφτει από τη μια γκάφα στην άλλη! Δεν είναι τάκλιν αυτά. Είναι παρορμητικός, δεν παίζει με μυαλό, έχει κενά σαν σέντερ μπακ. Σαν να έχει καβαλήσει το καλάμι και να μην προσγειώνεται τον βλέπω, κάνει λάθη οικτρά.

• Ο ΠΑΟΚ με τον Χάβο παίζει το ποδόσφαιρο του Σάντος και καλά κάνει. Αυτό το ποδόσφαιρο μπορεί αυτό το υλικό, αυτό είχε μάθει να παίζει, προσέχουμε μη φάμε γκολ, και ένα γκολ θα το κάνουμε για να το κρατήσουμε. Ο Βιεϊρίνια είναι όλα τα λεφτά στον ΠΑΟΚ. Όλα τα λεφτά.

• Για τον Νιόπλια περιμένω κάποια εξέλιξη, αν γίνει αυτό που πιστεύω ότι θα γίνει, θα κάνουμε μια στήλη να πέσετε κάτω! Σας υπόσχομαι μια στήλη που θα γράψει ιστορία. Περιμένετε και θα δείτε, θα πάθουν πλάκα με αυτά που θα πω. Και όποιος μπορεί, να τα αμφισβητήσει.

• Πάμε τώρα σε κάποιες ερωτήσεις σας. Kikonas, λάθος μεγάλο αυτό που λες για τον Τοροσίδη. Μπορεί να μην έχει τη μεγάλη τεχνική, δεν είναι… Καφού, όμως είναι ένα Ελληνόπουλο που βγήκε από την Ξάνθη και έχει πολλά προσόντα. Ο καλύτερος πλάγιος μπακ στην Ελλάδα. Να σου πω ένα μπακ που δεν ξέρει μπάλα, είναι μέγας σκοτώστρας και όμως παίζει στη Ρεάλ; Ο Ράμος. Πιο γλυκά από αυτόν φεύγει μπροστά ο Τοροσίδης! Γι’ αυτό ήθελε ο Μουρίνιο να πάρει τον Μαϊκόν. Ενώ ο αριστερός μπακ της Ρεάλ, ο Μαρτσέλο, είναι μπαλαδόρος. Τον αδικείς τον Τοροσίδη. Πάλι γκολ έβαλε στην Κρήτη, όλο γκολ βάζει! Αλλά του το ακύρωσαν.

• TARZANIARHS, όχι και αριστερό μπακ ο Γιαννάκης Παπαδόπουλος. Ούτε την πόρτα του Ρέντη δεν πρέπει να περάσει σε αυτή τη θέση!

• Θανάση Κ, για το 4-4-2 που με ρωτάς, τα έχω αναλύσει σε προηγούμενες στήλες. Διάβασε το αρχείο δεξιά. Το ίδιο ισχύει και για τον yannis.

• Scooby, με ρώτησες για την Ξάνθη αν θα πήγαινα. Θα σου πω μια ιστορία και θα καταλάβεις. Δεν ήθελα να το πω, αλλά με πιέζει ο Θέμης να το πω. Στην Ξάνθη είχα πάει μια φορά με Βρύζα και Μαρσέλο μπροστά, με Τζάτζο κ.λ.π.. Ήταν ο Δανιήλ τότε και είχαν φάει 4 γκολ μέσα στην έδρα τους από τη Νάουσα! Ήταν η Ξάνθη στην ουρά του υποβιβασμού. Με φώναξε ο Πανόπουλος λοιπόν, πάω, είδα ότι δεν ταίριαζαν τα χνώτα μας, αλλά ανέλαβα. Προπονώ την ομάδα, τη στήνω, πρώτο ματς είχα να παίξω με τη σπουδαία τότε ΑΕΚ που έπαιρνε το πρωτάθλημα. Με Σαβέφσκι, Κετσπάγια, Σαμπανάτζοβιτς, Δημητριάδη μπροστά, Αλεξανδρή, Κασάπη, Μανωλά κ.λ.π.. Ομαδάρα η ΑΕΚ τότε. Και τους κερδίζουμε 1-0! Ήταν το πρώτο ματς που δεν έβαλε γκολ η ΑΕΚ και το πρώτο ματς που δεν έφαγε γκολ η Ξάνθη!

• Με αποθέωνε ο κόσμος, δεν με άφηνε να μπω στα αποδυτήρια. Έρχεται στα αποδυτήρια ο Πανόπουλος και τι μου λέει: «Θα πεις στις δηλώσεις σου ότι αυτή η νίκη είναι και έργο του Δανιήλ, καθώς και της Βιαμάρ Σκόντα Ξάνθης». Του λέω «έχεις τρελαθεί; Γιατί δεν κράταγες τότε τον Δανιήλ! Και τι δουλειά έχει η εταιρία με την μπάλα»; Τον αγνόησα λοιπόν και είπα στις δηλώσεις τα δικά μου. Και με απέλυσε! Καταλαβαίνεις τι γίνεται στο ποδόσφαιρο; Δεν τα ανεχόμουν αυτά. Πήγα στο γραφείο του, ήταν και ένας παράγοντας άλλος εκεί, τους τα είπα χύμα, τους έβρισα, αλλά με αποζημίωσε. Παρότι δεν είχαμε κάνει συμβόλαιο. Μου λένε «θα μείνεις να κοιμηθείς σήμερα εδώ;». Τους είπα «δεν θέλω ούτε να σας βλέπω!» και έφυγα. Πήγα στη Θεσσαλονίκη να κοιμηθώ, την άλλη μέρα πήρα το αεροπλάνο και ήρθα στην Αθήνα.

• Ύστερα από λίγες μέρες έρχεται και με παίρνει ο Ολυμπιακός! Ήταν η δεύτερη φορά που πήγα στον Ολυμπιακό. Τότε ήταν πολλούς βαθμούς πίσω, 7-8 βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ. Μου λένε γιατί δεν πήρα πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό. Αφού με φώναζαν στα δύσκολα, όταν ήταν πίσω. Παίζουμε κάποια στιγμή με την ΑΕΚ, ξαναβρίσκω τον Μπάγεβιτς μπροστά μου και του ρίχνω 3 γκολ! Μέσα σε ενάμιση μήνα τον νίκησα δεύτερη φορά! Τη μία με την Ξάνθη και την άλλη με τον Ολυμπιακό. Ενώ είχε ομαδάρα τότε η ΑΕΚ ξαναλέω.

• Ήταν εκείνο το ματς στο Καραϊσκάκη που είχε μπει ο Μελισσανίδης στα αποδυτήρια και απειλούσε το διαιτητή ότι θα του ρίξει βιτριόλι. Τα είχε κάνει λίμπα. 3-0 του είχαμε ρίξει στο κεφάλι και δεν μπορούσε να το χωνέψει. Επειδή η ΑΕΚ είχε γρήγορο κέντρο, είχα αφήσει έξω τον Εστάι ο οποίος ήταν τεχνίτης, αλλά αργός. Κι έβαλα στα χαφ Αμανατίδη, Χατζίδη, Τσαλουχίδη και μπροστά Καραπιάλη, Κρίστενσεν. Τους πατήσαμε! Μη φανταστείτε, οι πιτσιρικάδες, την τωρινή ΑΕΚ και τον τωρινό Ολυμπιακό. Τότε ήταν ανάποδα τα πράγματα, ήταν τα «πέτρινα χρόνια»… Πίσω είχα Παχατουρίδη, Ιωαννίδη κ.λπ.

• Ρωτήστε τον Μπατίστα να σας πει, κερδίζαμε 2-0 την ΑΕΚ και τον πιάνω στον πάγκο, του λέω «κοίτα την ΑΕΚ πώς έχει ανοίξει πίσω σαν τριαντάφυλλο. Βλέπεις τα σέντερ μπακ; 20 μέτρα απόσταση έχουν μεταξύ τους, έχουν ανέβει για να μειώσουν το σκορ. Θα σε βάλω αλλαγή, θα μπεις εκεί ανάμεσά τους και όταν πάρεις την μπάλα, μην ψάξεις να τη δώσεις, μόνος σου μπορείς να μπεις με τη μπάλα στα δίχτυα»! Μπαίνει αλλαγή λοιπόν και μετά από λίγα λεπτά με φανταστική προσωπική ενέργεια κάνει το 3-0! Και έτρεξε στον πάγκο να με αγκαλιάσει! Έγινε όπως του το είχα πει.

• Kostas, ο Ντιόγο τι να έρθει να κάνει; Έλεγαν ότι είναι παικταράς και εγώ τους είπα ότι μάλλον ήρθε από την… Κοζάνη! Δεν ξέρει μπάλα. Εγώ θέλω παίκτες στιλ Μιραλάς, στιλ Καστίγιο στα φόρτε του. Πεταμένα λεφτά ήταν αυτό το παιδί, έγκλημα των σκάουτερ που τον πρότειναν. Τον έχω δει και στη Βραζιλία φέτος στην τηλεόραση, ανύπαρκτος. Δεν τον θέλει ούτε ο Λουξεμπούργκο που ήρθε στη Φλαμένγκο όταν έφυγε ο Ζίκο.

• Baladezas, δίπλα στον Αβραάμ ο Ντιόγο, ε; Δεν έχεις άδικο ρε μπαγάσα!

• Λεωνίδας Σείριος, έχεις δίκιο, είναι πεσμένος ο Αβραάμ, όπως και ο Μέλμπεργκ. Για τον Νταρμπισάιρ που τον έδωσε δανεικό ο Βαλβέρδε, μαζί του είμαι, είχε δίκαιο ο Βαλβέρδε! Δεν ξέρει μπάλα ούτε ο Άγγλος. Γι’ αυτό και δεν παίζει βασικός πουθενά.

• Θανάση, όντως ο Μιραλάς έχει το στιλ του Βίγια, όμως άλλο Ισπανία και άλλο Ελλάδα. Και για Ντουντού που με ρωτάς, τα έχω πει: Αργός παίκτης. Το ίδιο ισχύει και για τον Kosta Papanagnou που με ρώτησε.

• Θανάση, επίσης για τον Ζαϊρί, θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ, κι εγώ το πιστεύω. Δεν πρέπει ο Βαλβέρδε να αχρηστεύει παίκτες. Όσο για τον Καρντόσο, άσ’ τον εκεί που είναι. Για Ολυμπιακό μιλάμε. Για τον δε Φετφατζίδη, συμφωνώ ότι μπορεί στον άξονα να κάνει μεγάλα πράγματα. Αλλά μας έχει φορέσει στο κεφάλι τον Φουστέρ.

• Stratos, για Ουρτάδο τα έχω πει, γιατί μας έφεραν κι άλλον αργό στα χαφ;

• Panos, σ’ ευχαριστώ, θα έβγαζα όντως παικταράδες στις ακαδημίες. Ο Κόκκαλης, να ξέρεις, με ήθελε για σκάουτερ, με έφερε δύο φορές προπονητή, αλλά είχε δίπλα του κάποιους που ακούγανε Αλέφαντο και αρρώσταιναν…

• Geo1989, τα προηγούμενα αφορούν και εσένα γι’ αυτό που ρώτησες.

• Vaggelas, ωραία η ερώτηση για Γκουαρντιόλα. Ήταν παικταράς αυτός, ωραίος κόφτης. Ως προπονητής καλά το χειρίζεται, όμως αυτή η ομάδα πάει με αυτόματο πιλότο επί χρόνια… Δεν ξέρω αν θα πετύχαινε κι αλλού. Γι’ αυτήν την ομάδα είναι ό,τι πρέπει, διότι είναι σπλάχνο της και ξέρει τη φιλοσοφία να τη διατηρεί. Έχει δίκαιο ο Μουρίνιο που του το έχει αναγνωρίσει. Όμως με τον Μουρίνιο δεν συγκρίνεται, διότι όπου πήγε ο Μουρίνιο έκανε ανατροπές και έφερε επιτυχίες. Σε διαφορετικές ομάδες. Αυτή είναι η μαγκιά.

• NickRethymno, με Αναστόπουλο μιλάμε για ποδόσφαιρο, με εκτιμάει και με συμβουλεύεται. Θέλει να μαθαίνει. Είναι έντιμο παιδί και δεν θα πέφταμε ποτέ έξω σε παίκτη. Πάταγος θα γινόταν.

• Basilis, οι δύο παίκτες που μου ζητάς να συγκρίνω έπαιζαν σε άλλη θέση. Τι να συγκρίνω, μήλο με αβγό; Άλλη θέση έπαιζε ο Βάιος Καραγιάννης και άλλη ο Βακαλόπουλος.

• Στέλιο, να πεις ευχαριστώ από εμένα στον Βασίλη Μακρή γι’ αυτά που σου είπε για τη δουλειά που είχα κάνει στην Κόρινθο. Ήταν από τους αγαπημένους μου παίκτες, ήταν σέντερ μπακ, που όποιο μεγάλο σέντερ φορ είχε έρθει από τις μεγάλες ομάδες στην Κόρινθο τους είχε διαλύσει! Και ηθικό στοιχείο, τίμιο παιδί. Στην Κόρινθο είχα κάνει τρομερή πορεία, την είχα αναλάβει με 1 βαθμό σε 7 αγώνες και την τερμάτισα στην πέμπτη θέση! Λόγω διαφοράς γκολ βγήκαμε έκτοι.

• Θα πω μια ιστορία τώρα για να καταλάβουν οι μικροί τι εστί Αλέφαντος. Φυλακή είχα πάει, ρε! Στο Γεντί Κουλέ είχα κάτσει 15 μέρες! Επειδή είχα πάει στον Ηρακλή όταν προπονούσα τον ΠΑΣ Γιάννενα και είχα τσακωθεί με οπαδούς του Ηρακλή! Με συνέλαβε η αστυνομία, με πήγαν αυτόφωρο, αλλά οι παράγοντες του ΠΑΣ δεν με βοήθησαν επειδή κουμάντο εκεί έκανε ένας κομματάρχης της Ν.Δ. του Αβέρωφ και ήθελε να βάζω δύο παίκτες που εγώ δεν τους πίστευα! Και με εκδικήθηκαν έτσι.

Μόλις βγήκα από τη φυλακή, ήρθε από την Κόρινθο ο Κώστας Τσίλης, ένας από τους καλύτερους γενικούς αρχηγούς που είχα συνεργαστεί ποτέ και με ζήτησε επίμονα να πάω. Πήγα και κάναμε μία εκπληκτική πορεία. 1 βαθμό είχε σε 7 αγώνες όταν την ανέλαβα, και κέρδισα 3-1 τον μεγάλο τότε ΠΑΟΚ, κέρδισα 3-1 τον μεγάλο τότε Άρη που μόλις είχε γυρίσει από την Περούτζια στην οποία είχε κερδίσει 0-3 και είχε κάνει πάταγο. Διότι τότε η Περούτζια ήταν ομαδάρα. Έφερα 2-2 με τον Ολυμπιακό και 0-0 με τον Παναθηναϊκό που είχε για προπονητή τον πασίγνωστο Πεζάολα. Έφτυναν αίμα οι μεγάλοι. Τις υπόλοιπες ερωτήσεις θα τις απαντήσω την Τετάρτη.
katimagiko

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan