Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Τέσσερις Aμερικανοί πρώην σωματοφύλακες του Kennedy βγάζουν βιβλίο για τη δολοφονία

ImageΑμερικανός πράκτορας που βρισκόταν στη συνοδεία του αμερικανού προέδρου John F. Kennedy την ημέρα της δολοφονίας του στις 22 Νοεμβρίου του 1963 μίλησε για πρώτη φορά για τη στιγμή που ο πρώην αμερικανός πρόεδρος κτυπήθηκε από τις σφαίρες του –«επίσημου»- δολοφόνου του Lee Harvey Oswald. Ο Clint Hill μιλώντας για εκείνες τις στιγμές, είπε πως είδε τον Kennedy να καταρρέει στο πίσω κάθισμα της λιμουζίνας που το μετέφερε στο Ντάλας, και τη σύζυγό του μέσα στα αίματα να τον κρατά στα χέρια της.
Το μόνο που αποκάλυψε ο πρώην πράκτορας, και που θα μπορούσε να είναι μια ένδειξη για την φερόμενη συνωμοσία της δολοφονίας, είναι πως άκουσε την πρώτη κυρία Jacqui Kennedy να απευθύνεται στον ετοιμοθάνατο Kennedy και να λεει «Jack, τι έκαναν;, τι έκαναν;». (Oh, Jack, what have they done? What have they done?)...

Ο Hill είναι αυτός που φαίνεται στο γνωστό φιλμ του Zapruder που καταγράφει τη στιγμή της δολοφονίας να σκαρφαλώνει στο πίσω μέρος της προεδρικής λιμουζίνας και να σπρώχνει την Jacqui Kennedy πάλι μέσα σε αυτό, καθώς εκίνη την ημέρα ήταν επιφορτισμένος με την προστασία της. «Όταν έφτασα στο προεδρικό αυτοκίνητο, και όπως το πλησίαζα άκουσα ένα τρίτο πυροβολισμό ο οποίος χτύπησε τον πρόεδρο στο κεφάλι λίγο πάνω από το δεξί αυτί αφήνοντας ένα τραύμα στο μέγεθος της παλάμης μου. Υπήρχαν αίματα και κομμάτια από μυαλό  παντού επάνω μου και στο αυτοκίνητο. Βοήθησα την πρώτη κυρία να καθίσει στο πίσω κάθισμα και ο πρόεδρος έπεσε στην αγκαλιά της», δήλωσε για εκείνες τις στιγμές ο Hill.
Η κίνηση του τελευταίου να βγει στη δημοσιότητα και μιλήσει για πρώτη φορά, έρχεται μετά την απόφαση που πήρε ο ίδιος μαζί με άλλους τρεις πράκτορες που ήταν εκείνη την ημέρα μαζί με τον πρόεδρο να σπάσουν τον όρκο σιωπής που είχαν δώσει και να εκδώσουν ένα βιβλίο για τις ημέρες που ήταν μαζί με το ζεύγος Kennedy με τίτλο «The Kennedy Detail». Οι ίδιοι εκτιμούν πως το βιβλίο τους να δώσει ένα τέλος στη «βιομηχανία των θεωριών συνωμοσίας» που αναπτύχθηκε γύρω από τη δολοφονία του 35ου αμερικανού προέδρου. 
Ένας άλλος πράκτορας ο Gerald Blaine ο οποίος είναι και αυτός ανάμεσα στους συγγραφείς του βιβλίου δήλωσε σχετικά «Η ιστορία που έχει γραφεί σήμερα είναι το αποτέλεσμα αυτού που ονομάζω «βιομηχανία συνωμοσίας». Εάν δεν μιλούσαμε εμείς και δεν δίναμε την απαραίτητη ισορροπία σε όλη αυτό, η ιστορία δε θα ήξερε ακριβώς τι έγινε εκείνες τις στιγμές».
Τέλος ο Hill απέκλεισε την πιθανότητα  και παρά σχετικές φήμες  ο Kennedy να είχε σχέση με την Marilyn Monroe – κάτι που θα αναφέρεται μέσα και στο βιβλίο- αλλά αποκάλυψε ότι η Jacqui Kennedy ήταν καπνίστρια, κάτι που απέκρυβε από τα αμερικανικά ΜΜΕ  και κάθε φορά που ήθελε να καπνίσει ενώ ήταν έξω από τον Λευκό Οίκο, ζητούσε από τους σωματοφύλακες να ελέγξουν το χώρο εάν τους έβλεπε κανείς. 
Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan