Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Πρώτη η Ελλάδα σε κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης



Η Ελλάδα είναι η ευρωπαϊκή χώρα με τον πιο υψηλό κίνδυνο. Έχει καταταχθεί στην κατηγορία «αυξημένου κινδύνου» και πέρασε από την 57η θέση, που βρισκόταν πέρυσι, στην 24η, με 180 τρομοκρατικές επιθέσεις να έχουν σημειωθεί σε ένα χρόνο, ξεπερνώντας την Ισπανία, που βρίσκεται στην 27η θέση της κατάταξης.

Η Ελλάδα είναι η ευρωπαϊκή χώρα που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο κίνδυνο και βρίσκεται στην 24η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, που περιλαμβάνει συνολικά 196 χώρες.

Η Σομαλία βρέθηκε σε ένα χρόνο από την τέταρτη στην πρώτη θέση της κατάταξης, καθώς στη χώρα σημειώθηκαν 556 «τρομοκρατικές ενέργειες» από τον Ιούνιο του 2009 έως τον Ιούνιο του 2010, οι οποίες προκάλεσαν το θάνατο 1.437 ανθρώπων, όπως δήλωσε η Maplecroft, η εταιρεία που ειδικεύεται στη μελέτη φυσικών ή ανθρώπινων κινδύνων.

Το Πακιστάν, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τα Παλαιστινιακά Εδάφη βρίσκονται στην κατηγορία «εξαιρετικού κινδύνου». Η Υεμένη βρίσκεται στην ένατη θέση και μπαίνει για πρώτη φορά στην κατηγορία «εξαιρετικού κινδύνου», με 109 τρομοκρατικές επιθέσεις να έχουν σημειωθεί την περίοδο που εξετάστηκε.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 33η θέση στην κατηγορία «μέσου κινδύνου», μπροστά από την Αλγερία (36η), τη Γαλλία (44η) και τη Βρετανία (47η).

Ο Καναδάς (67η θέση), η Γερμανία (70ή), το Μαρόκο (84η), η Ελβετία (114η) και το Βέλγιο (117η) βρίσκονται στην κατηγορία «ασθενούς κινδύνου».

Ο δείκτης τρομοκρατικής απειλής συντάσσεται κάθε χρόνο με βάση τον αριθμό και τη σφοδρότητα των επιθέσεων που σημειώνονται σε κάθε χώρα, αλλά και βάσει του ιστορικού της χώρας.


πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan