Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Γ.Παπανδρέου: "Νικήσαμε - Έρχονται νέες θυσίες"...

ImageBασιζόμενος στην επικράτηση στους δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και στις 8 περιφέρειες, μεταξύ των οποίων και της Αττικής που κέρδισε το ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε ως "νικητής" των εκλογών και μάλλον όχι άδικα, αφού στον β' γύρο κατάφερε και ανέτρεψε τις αρνητικές εντυπώσεις του α'γύρου, κυρίως με τις νίκες σε Πελοπόννησο και Αττική, Αθήνα και Θεσσαλονίκη (στις δύο πρώτες είναι σαφές ότι οι επιλογές του Α.Σαμαρά ήταν άτυχες, αντίθετα με άλλες περιοχές).
«Οι πολίτες έδειξαν το δρόμο», δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Απέρριψαν τις σειρήνες της αποσταθεροποίησης. Έχουμε μπροστά μας μια καθαρή τριετία. Οι θυσίες πιάνουν τόπο. Δεν θα πάνε χαμένες. Μπορούμε να αποτινάξουμε τα βάρη του παρελθόντος και να φτιάξουμε μια πολιτεία διαφάνειας και δικαιοσύνης. Σε αυτόν τον αγώνα έδωσα το είναι μου. Στον δύσκολο αυτό δρόμο χρειαζόμαστε όλοι. Σε όσους συμμετείχαν, σε όσους απείχαν κάνω κάλεσμα συμμετοχής γιατί όλοι μαζί μπορούμε, ο καθένας από τη θέση του και όλοι συλλογικά. Δεν μας περισσεύει κανείς».  
Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της χώρας επισήμανε: «Ο σκοπός είναι εθνικός-η σωτηρία της χώρας μας-που έχει μεγάλες αλλαγές. Πέρυσι ξεκινήσαμε τις μεγάλες ανατροπές. Κάναμε θυσίες, αναγκαίες, για να σώσουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία, δηλαδή τη σίγουρη αδυναμία πληρωμών. Επειδή αυτή η προσπάθεια άρχισε να πιάνει τόπο, πρέπει να ρίξουμε το βάρος, τη χρονιά που έρχεται, στις μεγάλες αλλαγές». 
Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan