Ψάχνετε μήνες για δουλειά στην πόλη σας χωρίς αποτέλεσμα. Μετά από όλο αυτό το διάστημα και αφού έχετε δοκιμάσει τα πάντα αποφασίζετε να κάνετε μία νέα αρχή σε μία άλλη πόλη ή άλλη χώρα, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι σας. Μερικοί φίλοι σας μπορεί να νομίζουν ότι είστε τρελοί, αλλά το να επεκτείνετε το πεδίο αναζήτησης εργασίας, υπό τις παρούσες συνθήκες στη χώρα μας, μάλλον είναι το μια όχι τόσο κακή επιλογή. Ιδιαίτερα όταν η συγκυρία είναι δύσκολη και οι θέσεις εργασίας σπανίζουν, θα πρέπει κανείς να μπορεί να πηγαίνει όπου υπάρχει εργασία. «Η δουλειά δεν πρόκειται να έρθει να σας βρει», λένε χαρακτηριστικά πολλοί σύμβουλοι εύρεσης προσωπικού.
Σίγουρα κανείς δεν αμφισβητεί ότι δεν υπάρχουν εμπόδια προς αυτή την κατεύθυνση. Η έλλειψη επαφών, οι περιορισμένες ευκαιρίες να παρακολουθήσετε εκδηλώσεις δικτύωσης, το ταξίδι που πρέπει να κάνετε για τις συνεντεύξεις και η δυσκολία στην απόκτηση πληροφοριών για την τοπική αγορά εργασίας είναι κάποια από αυτά.
Είναι λοιπόν να σημαντικό να θυμάστε ότι πρόκειται να αντιμετωπίσετε δυσκολίες αν ψάχνετε δουλειά σε μία νέα αγορά, όμως καλό είναι να μην σας διαφεύγει ότι υπάρχει τρόπος για την αντιμετώπισή τους. Αρκεί να ξέρετε τον τρόπο.
Το kariera.gr σας δίνει 8 πρακτικές συμβουλές που καλό είναι να έχετε κατά νου αν αποφασίσετε να αναζητήσετε την επαγγελματική σας τύχη σε μία νέα αγορά.
1.Προσδιορίστε τη σταδιοδρομία σας και τους προσωπικούς σας στόχουςΑποσαφηνίστε τον τύπο των θέσεων εργασίας που θέλετε. Για να διευκολυνθείτε απαντήστε σε ερωτήματα όπως: «Σας ενδιαφέρει η αλλαγή σταδιοδρομίας ή απλά η αλλαγή εργοδότη» «Πού θέλετε να ζήσετε, συμπεριλαμβανομένου του τόπου και τον τύπο της κατοικίας» «Ποιος είναι ο ιδανικός χρόνος για να μετακινηθείτε», κ.α.
2. Περιγράψτε τη νέα θέσηΚάντε μια περιγραφή της θέσης εργασίας που επιθυμείτε και αντανακλά στα ζητούμενά σας προκειμένου να τη χρησιμοποιήσετε ως σημείο αναφοράς. Μία τέτοια περιγραφή μπορεί να περιλαμβάνει στοιχεία όπως ο μισθός, τα οφέλη, οι ευθύνες που θα αναλάβετε, το φυσικό εργασιακό περιβάλλον, οι νέοι σας συνάδελφοι, οι δεξιότητες που απαιτούνται και η κουλτούρα του χώρου εργασίας.
3. Κάντε έρευναΕλέγξτε το ποσοστό εγκληματικότητας, τις διαθέσιμες δημόσιες υπηρεσίες, τις τιμές, το βιοτικό επίπεδο και όλα τα στοιχεία που μαρτυρούν τον τρόπο ζωής στις πόλεις στις οποίες αναζητάτε εργασία.
4. Ελέγξτε την τοπική αγορά εργασίαςΜάθετε στοιχεία για τις επαγγελματικές ενώσεις που συνδέονται με τη δουλειά που αναζητάτε και το στόχο σας. Προσπαθήστε να έρθετε σε επαφή με ανθρώπους για να μπορέσετε να δικτυωθείτε.
5. Να είστε ορθολογικοίΚαλό θα είναι να είστε ρεαλιστές για το τι πραγματικά θα σας κοστίσει η μετακίνηση αν ο νέος εργοδότης σας δεν σας προσφέρει βοήθεια. Σίγουρα η μετακίνηση είναι «ακριβό σπορ».
6. Αναζητήστε βοήθειαΕνημερώστε τους φίλους και τους γνωστούς σας για τα σχέδια σας να μετεγκατασταθείτε. Ρωτήστε τους αν γνωρίζουν κάποιον που ζει και εργάζεται στον τόπο που θα μετακινηθείτε και ζητήστε τους να στείλουν ένα e-mail ρωτώντας εάν μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους για δικτύωση και επιπλέον πληροφορίες.
7. Μείνετε επικεντρωμένοι στο στόχο σαςΒάζετε συγκεκριμένους στόχους κάθε εβδομάδα προς την κατεύθυνση αυτή. Πριν ακόμη το καταλάβετε θα ζείτε και θα εργάζεστε όπου επιθυμείτε.
8. Μην παραιτήστεΑν είστε αποφασισμένοι να βρείτε την τέλεια δουλειά να θυμάστε ότι αυτή υπάρχει και αν παραμείνετε προσηλωμένοι στο στόχο και προσπαθήσετε αρκετά θα τη βρείτε.
kariera.gr
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου