Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Όλο και περισσότεροι άνεργοι Έλληνες χτυπούν την πόρτα της Τουρκίας!


Δεκαδες αιτήσεις για δουλειά από την Ελλάδα φτάνουν τους τελευταίους μήνες στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης και στο Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο, καθώς άνεργοι Έλληνες θεωρούν ότι η γειτονική χώρα προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες...

Η Τουρκία παρά την υψηλή ανεργία έχει αυτή τη στιγμή υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και εκεί δραστηριοποιούνται πάνω από 400 ελληνικές επιχειρήσεις. Έτσι, πολλοί νέοι ζητούν δουλειά στη γειτονική χώρα – αρκετοι χωρίς να γνωρίζουν καν τη γλώσσα -. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής τουλάχιστον δέκα αιτήσεις το μήνα παίρνει το εμπορικό τμήμα του προξενείου στην Κωνσταντινούπολη.

Ο προιστάμενος του εμπορικού τμήματος του προξενείου Γ. Καρκάνης αναφέρει ότι “πέρυσι δεν υπήρχε ούτε μία αίτηση” και λέει ότι το φαινόμενο ξεκινησε από τις αρχές του χρόνου και ότι οι αιτήσεις έρχονται από κάθε περιοχή της Ελλάδας. Πολλοί είναι τόσο απελπισμένοι που αναζητούν ακόμη και μία δουλειά εργάτη για 300 ευρώ.

Πιο μορφωμένοι είναι όσοι απευθύνονται στο Ελληνοτουρκικό επιμελητήριο. “Το φαινόμενο, που άρχισε να εμφανίζεται τους τελευταίους έξι μήνες, συνεχίζεται σε καθημερινή βάση (το λιγότερο μία αίτηση ημερησίως) και όσο περνούν οι μέρες γίνεται πιο έντονο”, αναφέρει ο πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου, Ζανό Απικιάν. Ο ίδιος λέει ότι η τουρκική γλώσσα αρχίζει να μαθαίνεται όλο και περισσότερο από τους Έλληνες. “Κάθε ξένη επένδυση στην Τουρκία είναι ευπρόσδεκτη. Θεωρούν ότι ενισχύει το μέτωπο κατά της ανεργίας” λέει ο κ. Απικιάν. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan