Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Φθηνές δικαιολογίες

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΓΓΑΡΑ

Στις πολλές συναντήσεις που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες με υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους στους δήμους του νομού μας, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις αλλαγές που θα επιφέρει ο Καλλικράτης στη τοπική αυτοδιοίκηση.
Για μια ακόμη φορά στην κουβέντα που αναπτύχτηκε διαπιστώσαμε την άγνοια ορισμένων ανθρώπων που την προηγούμενη Κυριακή εκλέχτηκαν στα δημοτικά συμβούλια.
Φυσικά αυτοί οι άνθρωποι από την στιγμή που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές όφειλαν να ενημερωθούν γύρω από τις αλλαγές, αλλά και τις αρμοδιότητές τους, πράγμα που δεν έκαναν.
Άραγε αυτοί οι άνθρωποι πως θα εκπροσωπήσουν και ποιες οι θέσεις και οι προτάσεις στα δημοτικά συμβούλια από την 1η του ερχόμενου έτους, όταν θα αναλάβουν καθήκοντα;
Απορία που διατυπώνεται από τα χείλη αρκετών πολιτών, που περιμένουν από αυτούς τους ανθρώπους να δράσουν για το καλό και την ανάπτυξη της περιοχής τους.
Όσον αφορά τα επιχειρήματα ότι δεν ενημερώθηκαν από κάποιο επίσημο φορέα, στην συγκεκριμένη περίπτωση, από το αρμόδιο υπουργείο, δεν αποτελεί δικαιολογία.
Όφειλαν να ενημερωθούν, αν πραγματικά ο στόχος τους ήταν η κοινωνική προσφορά και η ενασχόληση με τα κοινά.
Πλέον έχουν ξεπεραστεί και δεν πείθουν κανένα πολίτη οι φθηνές δικαιολογίες…

 πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan