Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Θύελλα στη ΝΔ από τη «Βαβέλ»...

Σε «Βαβέλ» έχει μετατραπεί η ΝΔ λίγα 24ωρα πριν από τον κρίσιμο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Παρά τις επίμονες προσπάθειες του κ. Σαμαρά και των συνεργατών του να ελέγξουν απόλυτα βουλευτές και κομματικά στελέχη, χθες δύο στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαφοροποιήθηκαν σε κρίσιμα ζητήματα από την επίσημη «γραμμή» της Ρηγίλλης.

Ο κ. Γ. Σούρλας, την εμπειρία του οποίου ουδείς αμφισβητεί, μίλησε ανοιχτά για πτώχευση της χώρας, δείχνοντας αφενός ότι και στο εσωτερικό της ΝΔ υπάρχουν πρόσωπα που υιοθετούν κινδυνολογικές απόψεις, τις οποίες και στο πρόσφατο παρελθόν έχει στηλιτεύσει ο πρόεδρος του κόμματός του, και αφετέρου ότι δεν πείθεται από τις εξαγγελίες του κ. Σαμαρά περί μηδενισμού του ελλείμματος σε 18 μήνες......


Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός σε δηλώσεις του (ρ/ς Flash) ήταν απολύτως σαφής: «Πώς θα ξεχρεωθούμε όταν υπολογίζουμε ότι μετά 5 χρόνια θα έχουμε 400 δισεκατομμύρια ευρώ; Από πού θα τα βγάλουμε τα λεφτά αυτά; Γιατί δεν λέμε αλήθεια στον κόσμο; Γιατί δεν παίρνουμε μια γενναία απόφαση, που να είναι αυτή, και να δηλώσουμε πτώχευση; Γιατί δεν το κάνουν αυτό;».

Οπως ήταν φυσικό, η τοποθέτηση αυτή θορύβησε τα στελέχη της Ρηγίλλης και λίγο αργότερα ο κ. Σούρλας εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για «αθλιότητες». «Αυτό που στην ουσία εννοώ -και επαναλαμβάνω- είναι ότι αν συνεχιστεί η καταστροφική πολιτική του Γ. Παπανδρέου, η χώρα θα οδηγηθεί σε πτώχευση», διευκρίνισε. «Γι’ αυτό επιβάλλεται» -κατέληξε- «να αλλάξει άμεσα αυτή η πολιτική και να υιοθετηθούν τα μέτρα που προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς, για να μπορέσει η οικονομία να σταθεί στα πόδια της και να προχωρήσει ο τόπος».

Ανάλογο θέμα δημιουργήθηκε και με τον κ. Θ. Γιαννόπουλο, ο οποίος χαρακτήρισε «καλή» την οκταετία του κ. Γ. Σγουρού στη Νομαρχία Αθηνών. «Είχε έναν μηχανισμό ολόκληρο και είχε και μια θητεία μεγάλη -8ετίας- στη νομαρχία που αντικειμενικά, τουλάχιστον εγώ το λέω, δεν ήταν κακή», τόνισε, αναφερόμενος στον κ. Σγουρό (ρ/ς ΝΕΤ).

Η συνέχεια ήταν... γνωστή! Η Ρηγίλλης ζήτησε από τον κ. Γιαννόπουλο να κάνει διευκρινιστική δήλωση και ο πρώην υφυπουργός λίγο αργότερα εξέδωσε ανακοίνωση υπέρ του κ. Βασ. Κικίλια.

Εκστρατεία
Ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος δεν κρύβει την ενόχλησή του για τις παραφωνίες αυτές, ξεκίνησε χθες από την Αττική και τον κ. Κικίλια την εκστρατεία του, εν όψει του δεύτερου γύρου.

Επισκέφτηκε αργά χθες το απόγευμα το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής και σε δηλώσεις του επέμεινε στη στρατηγική του αντι-μνημονιακού αγώνα.

«Το μήνυμα» -είπε χαρακτηριστικά- «δόθηκε και θα είναι πιο ηχηρό την ερχόμενη Κυριακή. Και επειδή η κυβέρνηση κάνει ότι δεν το πήρε με την πρώτη, δώστε τους να το καταλάβουν με τη δεύτερη». «Η υποψηφιότητα του Κικίλια είναι η μεγάλη ευκαιρία για να δοθεί αυτό το μήνυμα μια και καλή. Η εκλογή του Βασίλη είναι μεγάλη ευκαιρία για να πάρει η κυβέρνηση αυτό το μήνυμα του ελληνικού λαού», κατέληξε.

Αύριο, ο κ. Σαμαράς μεταβαίνει στη Χίο, προκειμένου να στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Π. Βογιατζή, ενώ σχεδιάζει περιοδεία και στην Πελοπόννησο.

Προέβλεψε πρόωρες εκλογές
Νέα διαφοροποίηση Αβραμόπουλου

Αίσθηση προκαλεί η (νέα) διαφοροποίηση του κ. Δημ. Αβραμόπουλου από τον κ. Σαμαρά σε ένα κομβικό -για τη ΝΔ- ζήτημα, όπως είναι αυτό του διλήμματος που έθεσε ο κ. Παπανδρέου για τις εκλογές.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απέρριψε τον χαρακτηρισμό «μπλόφα» που απέδωσαν στη στρατηγική του πρωθυπουργού τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Παναγιωτόπουλος, και μάλιστα προχώρησε κι ένα βήμα περισσότερο απ’ ό,τι τα στελέχη της Ρηγίλλης, προβλέποντας πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος δεν είναι η πρώτη φορά που διαφοροποιείται από την ηγεσία του κόμματός του, τόνισε χθες (ρ/ς Flash): «Η δικιά μου άποψη, ναι, είναι ότι δεν μπλόφαρε, απλώς τα συνεκτίμησε την τελευταία στιγμή. Αν θέλετε, αυτοσχεδιασμός της τελευταίας ώρας ήταν».

Λίγο νωρίτερα σε δική του συνέντευξη ο εκπρόσωπος της ΝΔ Π. Παναγιωτόπουλος επέμενε στα περί «μπλόφας του πρωθυπουργού», όταν κλήθηκε να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους το κόμμα του δεν ζητεί εκλογές: «Ο κ. Παπανδρέου με όλες αυτές τις μπλόφες και με τους πολιτικούς του εκβιασμούς πήγε τα spreads από τα 600 στα 1.000. Η ΝΔ επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της χώρας, σε βάρος της οικονομίας, σε βάρος της κοινωνίας δεν θα παίξει».

Γιάννης Σαραντάκος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan