Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Παπακωνσταντίνου: «Δεν φταίμε εμείς η Τρόϊκα φταίει»


Όπως πληροφορούμαστε από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ο υπουργός οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση φοιτητή στο Αγγλικό οικονομικό πανεπιστήμιο  London School of Economics, είπε: «Προσπάθησα να πείσω την τρόικα λέγοντας "κοιτάξτε, αλλάζουμε τον φορολογικό νόμο και αυτό θα φέρει αυξημένα έσοδα", και εκείνοι μου είπαν: "Για την ώρα σε παρακαλούμε κόψε τους μισθούς, αύξησε τον ΦΠΑ και μετά συζητάμε τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για τη φορολογική μεταρρύθμιση"».

Δηλαδή στην ουσία ρίχνει το φταίξιμο για την αύξηση του ΦΠΑ, αλλά και για...
τις μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις στην Τρόϊκα, προσπαθώντας να βγάλει αθώα την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Πριν όμως τρελαθούμε εντελώς, ρωτάμε: Ποιος υπέγραψε το μνημόνιο και έβαλε την Ελλάδα σε επιτήρηση; Μήπως κάποιος άλλος και όχι το ΠΑΣΟΚ;

Πάντως εκείνο που μας κάνει άσχημη εντύπωση, σύμφωνα με τα ίδια τα πιο πάνω λόγια του κ. Παπακωνσταντίνου, είναι ο τρόπος που δέχεται εντολές ο Έλληνας Υπουργός από τους υπαλλήλους της Τρόϊκας.
Αυτό είναι κατάντια.

Επιπλέον, στην ίδια εμφάνισή του ο κ. Παπακωνσταντίνου αποκάλυψε, αυτό που εδώ και πολύ καιρό επισημαίνουμε, ότι δηλαδή μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η κυβέρνηση θα στραφεί προς τον περιορισμό των δαπανών του δημοσίου τομέα. Δηλαδή του άλλου σκέλους του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Αυτό για μας σημαίνει πολυάριθμες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, καθόσον, όπως δήλωσε άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, οι μετατάξεις δεν λύνουν, αλλά απλά ανακυκλώνουν το πρόβλημα.   Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan