Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010

Η παρακεταµόλη αυξάνει τον κίνδυνο άσθµατος


Οι επιστήμονες συνιστούν στους γονείς να είναι προσεκτικοί όταν δίνουν στα παιδιά τους αναλγητικά και αντιπυρετικά φάρµακα καθώς η παρακεταµόλη, που περιέχεται σε αυτά, µπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εµφάνισης άσθµατος κατά την παιδική ηλικία.

Πριν από δύο χρόνια, µία ερευνητική οµάδα µε έδρα τη Νέα Ζηλανδία προειδοποιούσε τους γονείς πως η παρακεταµόλη µπορεί να ευθύνεται για το άσθµα στα παιδιά.

Στο συµπέρασµα αυτό κατέληξαν τότε οι επιστήμονες αναλύοντας το ιατρικό ιστορικό 200.000 παιδιών σε 31 χώρες. Άλλες µελέτες συνδέουν την παρακεταµόλη και µε το έκζεµα ή άλλες αλλεργικές αντιδράσεις.

H «Ιντιπέντεντ» παρατηρεί, τα τελευταία δέκα χρόνια περισσότερες από 100 ιατρικές µελέτες να κάνουν λόγο για πιθανή σύνδεση της παρακεταµόλης µε την εµφάνιση άσθµατος.

Φέτος, γιατροί από τη Νέα Υόρκη εξέτασαν 300 παιδιά και κατέληξαν στο συµπέρασµα πως όσο πιο συχνά έπαιρνε η μητέρα αναλγητικά κατά την εγκυμοσύνη τόσο μεγαλύτερες ήταν οι πιθανότητες το παιδί να παρουσιάσει άσθµα.

Επίσης, νεώτερη έρευνα διεθνών επιστηµόνων αποκάλυψε πως η παρατεταµένη χρήση παρακεταµόλης κατά την εγκυµοσύνη αυξάνει τον κίνδυνο στα αγόρια να γεννηθούν µε κρυψορχία – διαταραχή στην ανάπτυξη των γεννητικών οργάνων

zougla

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan