Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Καπουτσίνοι αναζητούν... Καπουτσίνους μέσω αγγελιών

Οι Ελβετοί Καπουτσίνοι εκπέμπουν sos. Ξεφυλλίζοντας το μεγαλύτερο περιοδικό αγγελιών της Ελβετίας, είναι πιθανό να διαβάσετε μία εντελώς ασυνήθιστη αγγελία που καταλαμβάνει το ένα τέταρτο της σελίδας, δείχνει πολύ σοβαρή, ωστόσο η θέση που έχει σκοπό να καλύψει ξεπερνά και τον πιο ευφάνταστο νου.

Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η βρετανική Independent, η αγγελία εκτός από το γεγονός ότι δεν προσφέρει μισθό, στα θετικά αναφέρει την «απελευθέρωση από την κοινή ζωή ενός ζευγαριού» και ζητάει από τους ενδιαφερόμενους να απαρνηθούν τα υλικά αγαθά για χάρη του Θεού.

Την αγγελία έχουν αναρτήσει οι ρωμαιοκαθολικοί μοναχοί Καπουτσίνοι της Ελβετίας, καθώς η θρησκευτική τους κοινότητα βιώνει σημαντική συρρίκνωση. Το γεγονός αυτό τους ώθησε να προχωρήσουν στην άνευ προηγουμένου κίνηση να ψάξουν για νέο αίμα μέσω αγγελιών και μάλιστα στο μεγαλύτερο περιοδικό αγγελιών της Ελβετίας, Alpha......


«Η κοινότητά μας είναι γερασμένη», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ελβετών Καπουτσίνων, Willi Anderau. «Είναι ελάχιστοι αυτοί που εντάσσονται στο τάγμα μας στις μέρες μας - αντιμετωπίζουμε πρόβλημα προσωπικού, συνεπώς η αγγελία εργασίας μοιάζει λογική».

Το επίσης περίεργο της ιστορίας είναι ότι η αγγελία αναρτήθηκε στο τμήμα «τραπεζών και ασφαλειών» και ζητά από «τραπεζικούς, δασκάλους, θεολόγους, δημοσιογράφους, εμπόρους και δικηγόρους ηλικίας 22 έως 35 ετών να ενταχθούν στο τάγμα».

Όσο για τα απαραίτητα προσόντα των ενδιαφερόμενων; Πρέπει να είναι «ανεξάρτητοι, περίεργοι και να δείχνουν πρωτοβουλία». Ωστόσο η αγγελία καθιστά σαφές ότι «δεν προσφέρεται μισθός αλλά πνευματικότητα και προσευχή, περισυλλογή, ισότιμος τρόπος ζωής, χωρίς προσωπικά υλικά πλούτη και μακριά από το μοντέλο συμβίωσης ενός ζευγαριού».


capital.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan