Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Συστράτευση υπέρ Κικίλια επιχειρεί να επιβάλει στο εσωτερικό της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς

Να αποφύγει διαφοροποιήσεις γαλάζιων στελεχών εν όψει του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών επιθυμεί η Ρηγίλλης, γι' αυτό και ο Αντώνης Σαµαράς έστειλε εκ νέου την Τρίτη µήνυµα στους βουλευτές της Αττικής να κινητοποιηθούν για τη στήριξη του Βασίλη Κικίλια.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα την Τετάρτη, η Ρηγίλλης βάζει πλέον στο «µικροσκόπιο» κάθε δήλωση βουλευτή, ο οποίος καλείται άµεσα να ανακαλέσει εάν κρίνεται ότι κινείται εκτός της επίσηµης κοµµατικής θέσης. Παράγοντες της ΝΔ έκαναν λόγο για «επίδειξη πυγµής» από την πλευρά της κοµµατικής ηγεσίας, η οποία ανάγκασε την Τρίτη τους βουλευτές Θανάση Γιαννόπουλο και Γιώργο Σούρλα να προβούν σε διευκρινιστικές δηλώσεις......


Ο κ. Γιαννόπουλος πήρε πίσω τα θετικά σχόλια που είχε διατυπώσει νωρίτερα για το έργο του Γιάννη Σγουρού στη Νοµαρχία Αθηνών και δήλωσε πίστη στην επικράτηση Κικίλια, ενώ ο κ. Σούρλας ανασκεύασε δηλώσεις του και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «µε την πολιτική του οδηγεί τη χώρα σε πτώχευση».

Νωρίτερα είχε διαµηνύσει (στον Flash) ότι «πρέπει να λέµε την αλήθεια» και «να πάρουµε µια γενναία απόφαση και να δηλώσουµε πτώχευση...».

Διαφοροποιηµένος από την επίσηµη γραµµή περί εκλογικής µπλόφας του πρωθυπουργού, εξάλλου, εµφανίστηκε και ο Δηµήτρης Αβραµόπουλος, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι ο Γ.Παπανδρέου «δεν µπλόφαρε, αλλά επανεκτίµησε τα γεγονότα».

Πάντως ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε το απόγευµα της Τρίτης το εκλογικό κέντρο του γαλάζιου υποψηφίου, µε στόχο να καταδείξει ότι η µάχη της Αττικής είναι και δική του προσωπική µάχη.

Συνεργάτες του τόνιζαν ότι µε την κίνηση αυτή ο κ. Σαµαράς διεµήνυσε εκ νέου στους βουλευτές του κόµµατος ότι «µπαίνει ο ίδιος µπροστά» για τον Β.Κικίλια και αναµένει τη δική τους ενεργοποίηση.

Υπενθυµίζεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ επέπληξε τη Δευτέρα τους βουλευτές του Λεκανοπεδίου για αδράνεια και τους προειδοποίησε ότι θα παρακολουθεί προσωπικά ποιοι θα προστρέξουν για την ενίσχυση του υποψήφιου περιφερειάρχη.

Από το εκλογικό κέντρο του κ. Κικίλια, εξάλλου, ο κ. Σαµαράς «έκλεισε το µάτι» στους ψηφοφόρους της παραδοσιακής Αριστεράς στην Αττική, αλλά και σε όσους στήριξαν τον συνδυασµό του Γ.Δηµαρά.

«Πρέπει να σταλεί µήνυµα καταδίκης του Μνηµονίου, αλλά και µήνυµα αλλαγής πολιτικής... Διαπιστώνω ένα πλειοψηφικό ρεύµα σε όλη την Ελλάδα. Και έχουµε την υποχρέωση να το εκφράσουµε και η κυβέρνηση να το σεβαστεί... Η υποψηφιότητα του Κικίλια είναι η µεγάλη ευκαιρία για να δοθεί αυτό το µήνυµα µια και καλή...», ανέφερε στο προσκλητήριό του.

Επιτελικά στελέχη της ΝΔ αναγνωρίζουν ότι αν η υποψηφιότητα Κικίλια δεν στηριχθεί από ένα ευρύ αντικυβερνητικό µέτωπο κινδυνεύει να καταποντιστεί.

Newsroom ΔΟΛ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan