Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Σολάριουμ και σπα σε ρωσική φυλακή

Ο διευθυντής της διάσημης φυλακής του 19ου αιώνα Μπουτίρκα, Σεργκέι Τελιατνίκοφ, δήλωσε σήμερα ότι θα εγκαταστήσει σολάριουμ και άλλες υπηρεσίες για την αναβάθμιση της διαβίωσης των κρατουμένων στο συγκεκριμένο ίδρυμα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC, ο διευθυντής των φυλακών φέρεται πως δήλωσε ότι σκέφτεται να εγκαταστήσει ακόμη και λουτρά λάσπης και άλλες υπηρεσίες σπα.

Πολλές οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ασκούν κριτική για τις άθλιες συνθήκες κράτησης που επικρατούν στις πολυπληθείς και με κακή διαχείριση ρωσικές φυλακές, στις οποίες όπως υποστηρίζουν οι υπηρεσίες υγείας είναι ανύπαρκτες.

Ο Τελιατνίκοφ μιλώντας στο ρωσικό ραδιόφωνο Vesti δήλωσε ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες θα ενισχυθούν και μάλιστα υποσχέθηκε την τοποθέτηση σολάριουμ έως το τέλος του έτους για το μαύρισμα των φυλακισμένων, οι οποίοι όμως όπως διευκρίνισε θα πρέπει να παίρνουν ειδική άδεια για να το χρησιμοποιούν, ενώ θα πρέπει και να καταβάλουν και το αντίστοιχο αντίτιμο.

Το 2009,... κρατήθηκε παράνομα στην Μπουτίρκα ο δικηγόρος Σεργκέι Μαγκνίτσκι, στον οποίο δεν παρασχέθηκαν ιατρικές υπηρεσίες όταν δήλωσε ασθένεια με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.
Οι υποστηριχτές του διαμαρτύρονταν ότι στο σωφρονιστικό ίδρυμα δεν υπήρχε διαγνωστική συσκευή υπερήχων με την οποία πιθανώς να γινόταν η διάγνωση που θα έσωζε τη ζωή του κρατούμενου.
Τώρα ο διευθυντής των φυλακών υποσχέθηκε ότι σύντομα θα εγκαταστήσει και τέτοιου είδους συσκευή.

Ακόμη υποσχέθηκε ότι οι φυλακισμένοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν το Skype για να πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις και να επικοινωνούν πιο άνετα με τους συγγενείς τους.
Στη φυλακή Μπουτίρκα, έχουν κρατηθεί άνθρωποι όπως ο Αλεξάντρ Ισάγεβιτς Σολζενίτσιν και ο ανιψιός του Χίτλερ Χέινριχ.

Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan