Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Στα ράφια των φαρμακείων τα αντιγριπικά εμβόλια

Στα ράφια των φαρμακείων της πόλης των Τρικάλων και ευρύτερα του νομού βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες τα αντιγριπικά εμβόλια.
Εμβόλια τα οποία χορηγούνται για τη θωράκιση των οργανισμών των ευπαθών κυρίως ομάδων κατά της γρίπης.
Διανύοντας το δεύτερο μήνα του φθινοπώρου, εξαιτίας των καιρικών αλλαγών, πολλοί άνθρωποι ταλαιπωρούνται από ιώσεις. Ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη, καθώς είναι πιο ευάλωτοι στις ιώσεις.
Έτσι η πλειονότητα αυτών των ατόμων καταφεύγουν στο εμβολιασμό για να προστατεύσουν τους οργανισμούς τους, αποφεύγοντας κατά αυτό τον τρόπο τα χειρότερα.
Ήδη στα φαρμακεία της περιοχής μας ...
παρατηρείται για μια ακόμη χρονιά έντονο ενδιαφέρον. Βέβαια όχι τόσο μεγάλο, όπως την περσινή χρονιά, με το σάλο που είχε προκύψει με την γρίπη των χοίρων.
«Υπάρχει ενδιαφέρον από ανθρώπους που εμβολιάστηκαν άλλες χρονιές και είδαν την ωφελιμότητα του εμβολίου. Έτσι και φέτος ήρθαν προκειμένου να εμβολιαστούν», σημείωσε ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Τρικάλων κ. Νίκος Μάνος.
Όπως υπογράμμισε λίγο αργότερα ο κ. Μάνος ο μεγάλος όγκος πληθυσμού εμβολιάζεται μέχρι το τέλος της χρονιάς και κάποιοι μεγαλύτερης ευαισθησίας άνθρωποι, εμβολιάζονται αναμνηστικά και τον Φεβρουάριο για να καλύψουν και τον χειμώνα.
Τα αντιγριπικά εμβόλια να σημειωθεί ότι συνταγογραφούνται σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, άρα οι ασφαλισμένοι δεν καταβάλλουν κάποιο αντίτιμο. Αυτοί που δεν έχουν μεριμνήσει μέχρι σήμερα και είναι στις ομάδες υψηλού κινδύνου θα πρέπει να επισκεφτούν τους γιατρούς για τη συνταγογράφηση και μετέπειτα να σπεύσουν στα φαρμακεία για να το προμηθευτούν.

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan