Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Εκβιάζει ο Α. Βγενόπουλος τον υπουργό από την τηλεόραση

Εκβιασμός από αέρος του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου προς την κυβέρνηση με αφορμή τα 15 εκατ. ευρώ ΦΠΑ που του ζητά το υπουργείο Οικονομικών να επιστρέψει.
Ο κ. Βγενόπουλος επανέφερε στη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης με τον υπουργό Μεταφορών το θέμα των άγονων γραμμών, απειλώντας ευθέως τον κ. Δημήτρη Ρέππα.
Μετά τις συνεχείς αναβολές επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απέρριψε το αίτημα Βγενόπουλου για τις άγονες γραμμές με τη λογική ότι οι όροι που έθετε δεν ήταν σύμφωνοι με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως είχε απορριφθεί άλλωστε και σχετικό αίτημα της Aegean.
Ο κ. Βγενόπουλος συμφωνούσε να....
αναλάβει τις άγονες γραμμές υπό την προϋπόθεση όμως να πάρει και συγκεκριμένα άλλα δρομολόγια.
Στο φάκελό του ωστόσο, σύμφωνα με την κυβέρνηση, δεν υπήρχε εγγυητική επιστολή ούτε φορολογική ενημερότητα και ως εκ τούτου απερρίφθη.
Ελλιπής ήταν και η πρόταση της Aegean στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, η οποία επίσης απερρίφθη.
Σήμερα πάντως, είναι γεγονός ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος αντιμετωπίζει προβλήματα στην Ε.Ε. όσον αφορά τη συγχώνευση της Ολυμπιακής με την Aegean.
Στην τηλεοπτική συζήτηση ο κ. Βγενόπουλος επιτέθηκε με σκαιό τρόπο στον υπουργό Μεταφορών, φτάνοντας μέχρι το σημείο να ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας προκειμένου να τον σύρει στη Δικαιοσύνη.
Από την πλευρά του, ο κ. Ρέππας δήλωσε ανοιχτός σε κάθε έλεγχο, τονίζοντας χαρακτηριστικά «εγώ δεν έχω κανένα συμφέρον».

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan