Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Ο γύρος του κόσμου σε 10 παραδείσoυς


Στη λίστα του «Forbes» με τα πιο απομονωμένα ξενοδοχεία του κόσμου δεν υπάρχει κανένα από την Ελλάδα, η οποία- θεωρητικά τουλάχιστον- αποτελεί τουριστικό παράδεισο.


Η αλήθεια είναι ότι η επέλαση των τουριστών τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα μας δεν έχει αφήσει την παραμικρή γωνιά ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο μέρος ανεξερεύνητη. Ή ότι εμείς δεν έχουμε μάθει πώς να προωθούμε τα όμορφα μέρη μας.
Ακούγεται σαν ψέμα, είναι όμως πραγματικότητα.
Υπάρχουν ακόμα μέρη στον πλανήτη μας όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τη μοναξιά του ή παρέα που ο ίδιος έχει επιλέξει, ακόμα και τις εποχές που όλα τα όμορφα και δημοφιλή μέρη βουλιάζουν από κόσμο λόγω μαζικού τουρισμού. Σε μια από τις διάσημες λίστες του, το περιοδικό «Forbes» δημοσίευσε έναν κατάλογο με τα δέκα πιο απομονωμένα ξενοδοχεία στον κόσμο.
Σε σημεία μοναδικά που άλλοτε είναι κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας κι άλλοτε σκαρφαλωμένα σε απόκρημνες πλαγιές ή χωμένα μέσα στα χιόνια του Αρκτικού Κύκλου, τα μέρη αυτά βρίσκονται σε περιοχές σπάνιας ομορφιάς. Δεν είναι πάντα εύκολη η πρόσβαση.
Στις οδηγίες προς τους πελάτες σε κάποια από αυτά αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα ότι χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση και απόλυτη πειθαρχία στους κανονισμούς. Σίγουρα η διαμονή είναι εμπειρία ζωής. Οι τιμές τους είναι γύρω στα 400-500 ευρώ το άτομο κατά μέσο όρο. Κάποια είναι πανάκριβα. Ενα δωμάτιο, για παράδειγμα στον παγετώνα της Αλάσκας στοιχίζει 1.000 ευρώ. Ενας κουκλίστικος ξενώνας στη Σκωτία όμως στα Χάιλαντς, στοιχίζει μόνο 75 ευρώ.

τα νέα

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan