Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Διαδικτυακό κυνηγητό…


Facebook και Twitter στην υπηρεσία της Αστυνομίας

Οι ντετέκτιβ της αστυνομίας θα εκπαιδεύονται πλέον συστηματικά στη χρήση των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Twitter, προκειμένου μέσω αυτών να εντοπίζουν ίχνη καταζητούμενων.

Οι συγκεκριμένοι δικτυακοί χώροι, χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο και οι Αρχές θεωρούν πως το ίντερνετ, μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στης προσπάθειά τους για σύλληψη υπόπτων...

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στη Βρετανία, η εκπαίδευση των νέων πρακτόρων της αστυνομίας, περιλαμβάνει και ειδικό μάθημα για τα site κοινωνικής δικτύωσης, όπου μπορούν να εντοπιστούν «χρήσιμα στοιχεία».

Ουσιαστικά πρόκειται για την παραδοχή πως οι εξελίξεις στην τεχνολογία, έχουν μεταφέρει μέρος των προσπαθειών για την πάταξη των εγκλημάτων στο πεδίο νέων εφαρμογών, που τυγχάνουν ευρείας αποδοχής. Η αστυνομία θεωρεί πολύ πιθανό, οι εγκληματίες, ως άνθρωποι, να χρησιμοποιούν και αυτοί το διαδίκτυο, αφήνοντας έτσι το «στίγμα» τους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός δραπέτη κρατούμενου, του Craig Lynch, ο οποίος στο διάστημα των τεσσάρων μηνών που διέφευγε της σύλληψης, αναρτούσε στο Facebook στοιχεία για τα μέρη που βρισκόταν, ειρωνευόμενος παράλληλα την αστυνομία.


newsbeast

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan