Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Συνήθειες που αδυνατίζουν… Κάντες δικές σου!

Φωτό: © Fotolia

    Οι κακές συνήθειες παχαίνουν και οι καλές αδυνατίζουν. Διάβασε τι πρέπει να βάλεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα και δες τον εαυτό σου να αλλάζει προς το καλύτερο!

     
    ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΙΖΟΥΝ

    Δεν είναι ανάγκη να περιορίσεις τα αγαπημένα σου τρόφιμα. Με μερικές απλές "αλλαγές" στις καθημερινές σου διατροφικές συνήθειες, δεν θα χάσεις σε γεύση, ενώ θα χάσεις σίγουρα σε πόντους και βάρος...
     
    -Διαλύει τα λίπη! Τι; Το γάλα. Ένα ποτηράκι το πρωί, ένα το βράδυ πριν κοιμηθείς δεν είναι και τόσο δύσκολο να το συμπεριλάβεις στην καθημερινότητά σου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να πας μέχρι το ψυγείο. Δεν απαιτεί χρόνο.
    Το ασβέστιο ενεργοποιεί τη λιπόλυση στον οργανισμό, ενώ ένα ποτήρι χλιαρό γάλα πριν κοιμηθείς θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς.

    -Δώσε boost στο μεταβολισμό σου εως και 3-4%.  Αντί για αναψυκτικά που μόνο κακό σου κάνουν, δοκίμασε να αντικαταστήσεις τα διάφορα ροφήματα με πράσινο τσάι, το οποίο είναι πλούσιο σε κατεχίνες. Μαζί με το φαγητό, στο απογευματινό σνακ ή όποτε αισθάνεσαι την ανάγκη να πιεις κάτι δροσιστικό, το πράσινο τσάι θα μειώσει το λίπος που συγκεντρώνεται στην περιοχή της κοιλιάς, αλλά και στην κατανομή του λίπους σε όλο το σώμα.

    -"Βάψτα" μαύρα... Αφράτο ψωμάκι τρως; Μακαρονάδες τρως. Οκ. Άλλαξε απλά το χρώμα τους. Αντικατέστησε το λευκό ψωμί και τα ζυμαρικά με ολικής άλεσης και όλα θα γίνουν αλλιώς. Κυρίως η περιφέρειά σου από την οποία θα χάσεις αρκετούς πόντους (έως και 3% των πόντων της).

    -Εξόρισε το λίπος σου! Οι σαλατούλες και τα φρουτάκια έχουν μπει στο πρόγραμμα, έτσι δεν είναι; Ενισχύουν τον οργανισμό σου με φυτικές ίνες, θα σε χορτάσουν πιο γρήγορα και θα συμπαρασύρουν το περιττό λίπος κατά τη διάρκεια της πέψης εμποδίζοντας την αποθήκευσή του από τον οργανισμό. Φρόντισε το ψυγείο σου να έχει αρκετά ζαρζαβατικά και φρούτα, φρόντισε να έχεις πάντα μαζί σου στην τσάντα σου... κι όταν το στομάχι αρχίσει να δίνει το παρόν προτίμησε κάτι που διώχνει το λίπος μακριά, όχι κάτι που το φέρνει κοντά.

    - Προτίμησε ελαιόλαδο για τα φαγητά σου.  Είτε στις σαλάτες, είτε φυσικά στο φαγητό, προτίμησε το ελαιόλαδο (με μέτρο 2 κ.σ.) σε καθημερινή βάση. Όχι μόνο είναι υγιεινό, αλλά τα μονοακόρεστα λιπαρά του, θα βοηθήσουν τον οργανισμό σου να διασπάσει το λίπος.

    -Σκέψου πικάντικα.... Πειραματίσου με τη μαγειρική σου, ειδικά τώρα που είναι τόσο της μόδας. Βάλε τα μπαχαρικά στη ζωή σου. Δώσε άλλη νοστιμιά στην κουζίνα σου. Μυρωδιές, πικάντικη γεύση.
    Καρυκεύματα, κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριές... Προκάλεσε τον ουρανίσκο σου και άσε την καψακαϊνη που περιέχουν να βελτιώσει τις καύσεις του οργανισμού. Θα το κάψεις κανονικά!!! 

    ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ
     
    Ο Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης εξηγεί τις πιο συχνές αιτίες που δεν βοηθούν καθόλου τη σιλουέτα σου. Με λίγα λόγια, καιρός να σταματήσουν τα παρακάτω γιατί δεν σου κάνουν καλό...

    - Ακινησία: Καναπές, δουλειά... δουλειά, καναπές, κρεβάτι... Πόσο λάθος μπορεί να είναι αυτή η ακινησία. Περπάτησε λίγο, τρέξε λίγο, κάνε μια βόλτα στις βιτρίνες, κατέβα μια στάση πριν και περπάτησε μέχρι το σπίτι, πάρκαρε το αυτοκίνητο σου πιο μακριά... Κάνε κάτι. Ακόμα και οι δουλειές του σπιτιού είναι ένα είδος γυμναστικής.

    - Άγχος: Κι όμως το άγχος δεν δυσκολεύει μόνο την... αναπνοή σου. Όταν αφήνεις το στρες να σε καταβάλει, τότε οργανισμός εκκρίνει μια ουσία, την κορτιζόνη. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να μειώνεται ο μεταβολικός ρυθμός του οργανισμού σου και έτσι να αποθηκεύεις περισσότερο λίπος. Ιδιαίτερα στην κοιλιά. So relax!

    - Τρόφιμα πλούσια σε λιπαρά: τηγανιτά, καπνιστά κρέατα, ζαμπόν, λουκάνικα, γαλακτοκομικά πλήρη σε λιπαρά, βούτυρο, μπέικον, σάλτσες, γλυκά, πατατάκια. Η στέρηση δεν είναι η λύση. Θα πρέπει όμως να αντιληφθείς πως για όλα χρειάζεται μέτρο. Θα πρέπει να αντιληφθείς ότι όλα τα παραπάνω ανήκουν στα extreme sports της διατροφής.

    - Αλκοόλ και ζάχαρη: Αυτοσυγκράτηση. Μείωσε τη ζάχαρη από τον καφέ σου, μην παρασύρεσαι όταν βγαίνεις από τους γύρω, πιες ένα κρασάκι. Κι αυτά τα σφηνάκια, τι τα θέλεις;

    - Ανεπαρκής ύπνος: Όταν δεν κοιμάσαι καλά, ο οργανισμός σου εκκρίνει ορμόνες που παράγουν λίπος. Επίσης, η έλλειψη ύπνου θα σε κάνει να επισκεφτείς το ψυγείο, αφού αυξάνει την όρεξή σου.

    Μήπως ήρθε η ώρα λοιπόν να αλλάξεις τις συνήθειές σου;

    0 comments:

    Δημοσίευση σχολίου

     
    Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan