Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Το χωριό ''Fucking'' στην Αυστρία...


Υπάρχουν σίγουρα πολλά περίεργα και αξιοσημείωτα τοπωνύμια και στη χώρα μας και στο εξωτερικό.
Την πρώτη θέση πάντως, την κατέχει αδιαμφισβήτητα, ένα χωριό στην Αυστρία το οποίο ονομάζεται...Fucking!

Στα αγγλικά, το όνομα του χωριού σημαίνει ''κάνω σεξ'' και είναι από τις πιο συνηθισμένες βρισιές στις ΗΠΑ και στη Βρετανία, ενώ οι κάτοικοι του...''The F village'', πέφτουν συχνά θύμα φαρσέρ, οι οποίοι εκμεταλλεύονται το ιδιαίτερο όνομα του χωριού, για τα σόκιν και κακόγουστα αστειάκια τους.

Το χωριό βρίσκεται περίπου τριάντα χιλιόμετρα έξω από το Σάλτσμπουργκ, ενώ ακόμα και ο εντοπισμός του πλέον, αποτελεί ένα πρόβλημα, αφού κάποιοι επιτήδειοι ενθουσιάζονται προφανώς με τις πινακίδες που φέρουν το ''ακατάλληλο'' όνομα του χωριού και τις κλέβουν!

Τα τελευταία δύο χρόνια οι κακόγουστοι φαρσέρ-κλεφτρόνια έχουν αφαιρέσει δεκαπέντε πινακίδες από τη γύρω περιοχή, οι οποίες αξίζουν 200 ευρώ η μία!

Όσον αφορά τις τηλεφωνικές φάρσες, ένας από τους κατοίκους αναφέρει ότι η συνηθέστερη ερώτηση σε τηλεφωνήματα που δέχονται, είναι ''Is this Fucking?'', ενώ στη συνέχεια κλείνουν το τηλέφωνο γελώντας.

Και σαν να μην έφταναν οι φάρσες, από όσους εντυπωσιάζονται με το όνομα του χωριού, γερμανική εταιρεία έκανε γνωστό το Fucking και στον υπόλοιπο πλανήτη, αφού παρασκεύασε την μπίρα ''Fucking Hell''.

Η πρώτη λέξη είναι εμπνευσμένη από το όνομα του αυστριακού χωριού, ενώ η δεύτερη σημαίνει ''λευκό'', το οποίο χαρακτηρίζει την ανοιχτόχρωμη μπίρα.

Στα αγγλικά ωστόσο ''Hell'' σημαίνει…κόλαση.

Η αρχική ονομασία του χωριού, πολλές δεκαετίες πριν, ήταν Fugging και σταδιακά μεταλλάχθηκε σε Fuking.

Αργότερα στη λέξη προστέθηκε ένα ''c'', πρώτον γιατί η λέξη fucking δε σήμαινε τίποτα στα γερμανικά, πόσο μάλλον κάτι χυδαίο, και, δεύτερον, προς τιμήν ενός ευγενούς Βαυαρού, ονομαζόμενου Focko.

Για αρκετά χρόνια, οι κάτοικοι δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα και ζούσαν ήρεμα εκεί, ωστόσο μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το χωριό… ανακαλύφθηκε από αγγλόφωνους και από τότε οι κάτοικοι ζουν μια κόλαση!

Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan