Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Προ…Χριστουγεννιάτικος πόλεμος τιμών στις τηλεοράσεις


Πόλεμο τιμών έχουν ξεκινήσει δυο από τις μεγαλύτερες εταιρίες ηλεκτρονικών ειδών παγκοσμίως . Οι εταιρίες Sony και Samsung αποφάσισαν να φέρουν -στο αγοραστικό κοινό τους- λίγο νωρίτερα τα Χριστούγεννα, μιας και η οικονομική κρίση έχει «χτυπήσει» και την δική τους πόρτα.

Οι εταιρίες Sony και Samsung αποφάσισαν να προβούν σε πρωτοφανείς μειώσεις τιμών δυο μήνες πριν τα Χριστούγεννα που θεωρείται μια από τις κρισιμότερες και πιο επικερδείς περιόδους των εταιριών. Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε μείωση στις πωλήσεις τηλεοράσεων και προϊόντων και της κορεατικής LG...

Μάλιστα οι προβλέψεις τεσσάρων μεγάλων εταιριών κατασκευής τηλεοράσεων είναι δυσοίωνες καθώς σύμφωνα με τους αναλυτές η μείωση στον τζίρο την περίοδο των Χριστουγέννων θα αγγίξει το 25%.

Πόλεμος λοιπόν αναμένεται να ξεκινήσει μεταξύ των μεγάλων εταιριών καθώς η πολιτική έχει αλλάξει για φέτος και πορεύονται με το μότο «πούλα νωρίτερα –πούλα φθηνότερα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ειδικός αναλυτής Tsutomu Yamada

Οι κατασκευαστικές εταιρίες των LED τηλεοράσεων στην αρχή του χρόνου θεωρούσαν ότι τα εν λόγω είδη καθώς και τα προϊόντα 3-D, θα «ξέφευγαν» από την πτώση των τιμών, ωστόσο η άποψη αυτή φαίνεται ότι δεν είναι πλέον η επικρατούσα, καθώς οι αμερικανική αγορά δείχνει συγκρατημένη όσον αφορά στην αγορά τέτοιων προϊόντων.

Αυτό συμβαίνει γιατί και το σκεπτικό του αγοραστικού κοινού έχει πλέον αλλάξει «Θα πέσουν οι τιμές μέχρι τα Χριστούγεννα οπότε δεν υπάρχει λόγος να αγοράσουν κάτι αυτή την περίοδο» αναφέρουν οι αναλυτές

Δεν είναι όμως μόνο η αγορά των ηλεκτρονικών ειδών που υποφέρει. Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παιχνιδιών της Αμερικής βλέποντας ότι η αγορά δεν κινείται μείωσε τις τιμές σε 1000 παιχνίδια.

Η εταιρεία Sony προέβλεψε ότι το 2010 θα κλείσει με κέρδος πολύ λιγότερο από εκείνο που είχαν υπολογίσει τον Ιούλιο.

Η Panasonic, που είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες που παράγουν τις γνωστές τηλεοράσεις plasma, ανακοίνωσε ότι το δυνατό γεν και η αύξηση στις τιμές των πρώτων υλών δεν επιτρέπουν στην εταιρία να έχει το ετήσιο κέρδος που θεωρούσε ότι θα μπορούσε να έχει.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη» δήλωσε ο οικονομικός σύμβουλος της Panasonic κ Hideaki Kawai

protothema

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan