Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Τα ποντίκια κλείνουν 28 χρόνια στην αγορά!

Το παρόν άρθρο είναι αφιερωμένο στο προσφιλές τρωκτικό των υπολογιστών μας - το ποντίκι - και την 28ετή ιστορία του από όταν εμφανίστηκε έως τώρα που μάλλον θα εκλείψει. Συγκεκριμένα.. αναφερόμαστε στα ποντίκια της Apple αφού αυτή ήταν η εταιρία που τα εισήγαγε στην αγορά. Για να είμαστε βέβαια, δίκαιοι με την ιστορία, το ποντίκι μαζί με το γραφικό περιβάλλον λειτουργικού συστήματος πρωτοεφευρέθηκε στα εργαστήρια της Xerox η οποία πούλησε τα πνευματικά δικαιώματα της εφεύρεσης στην Apple καθώς δεν αξιολόγησε σωστά αυτό που είχε κατασκευάσει.

O σχεδιασμός των προϊόντων της Apple...

βασιζόταν πάντα στη καινοτομία, την έμπνευση και τη φαντασία και το ποντίκι δεν αποτέλεσε εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Σας τα παρουσιάζουμε λοιπόν παρακάτω ένα-ένα από το πρώτο το 1983 μέχρι το τελευταίο.


Lisa mouse (1983):
Το ποντίκι του υπολογιστή Lisa (που πήρε το όνομά του από το πρώτο παιδί του Steve Jobs), δεν έμοιαζε και τόσο με το σημερινό. Είχε ένα μόνο κουμπί και η μπίλια του ήταν μεταλλική. Η Apple είχε απευθυνθεί στην εταιρία Hovey-Kelley για την κατασκευή του.





Μacintosh mouse (1984)


πηγη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan