Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Η Δολοφονία του Νοτόριους Μπίγκ και το γνωστό τραγούδι

Ο Notorious B.I.G ήταν Αμερικανός ράπερ από την Νέα Υόρκη.
Γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Μεγάλωσε σε φτωχή γειτονιά και αν και ήταν καλός μαθητής, ο ίδιος παράτησε το λύκειο και έγινε έμπορος ναρκωτικών. Την ίδια περίοδο ξεκίνησε να πειραματίζεται με την χιπ χοπ μουσική ως ράπερ. Εξ αρχής, το ταλέντο του εντυπωσίασε τους συνομήλικούς του και έγινε ευρύτερα γνωστός για την ικανότητά του στο να κάνει freestyle, ένα είδος αυθόρμητου ρυθμικού μονολόγου μετά μουσικής. Αυτή η ευκολία στο ελεύθερο στυλ τον βοήθησε αργότερα στο να δημιουργήσει ολόκληρα τραγούδια χωρίς τη βοήθεια σημειώσεων.Ο Notorious φημιζόταν για τις ικανότητες του στην αφήγηση και θεωρείται για πολλούς ως ο καλύτερος παραμυθάς (storyteller). Τα τραγούδια του χαρακτηρίζονται από γραφικές σκηνές βίας και την αυξημένη χρήση υβριστικών λέξεων. Παράλληλα όμως ο B.I.G ενσωμάτωνε και πολλές εικόνες και ιστορίες από τη ζωή και το περιβάλλον του.....



ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ

Αργότερα, με την υποστήριξη του φίλου και συνεργάτη του Σιν Κομπς ο Notorious κατάφερε να βγάλει το πρώτο του άλμπουμ ονόματι Ready to Die, το 1994. Οι ευνοϊκές κριτικές και οι συνολικά καλές εντυπώσεις του δίσκου τον έκαναν γνωστό καλλιτέχνη και μεταξύ άλλων εθεωρείτο από τα μεγαλύτερα χιπ χοπ ονόματα της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, την εποχή εκείνη.

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Το 1997 στο Λος Αντζελες ο B.I.G. δολοφονήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του από πυροβολισμό που έπεσε από άλλο αμάξι (έφαγε τέσσερις σφαίρες).

ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Το 1994 ειχε αναπτυχθεί μια προσωπική κόντρα με τον γνωστό Ράπερ Τούπακ Σακούρ ( Ο Οποίος και αυτός δολοφονήθηκε με τον ιδιο τρόπο οπως ο B.I.G ) η οποία αποτυπώθηκε και μουσικά μέσω κάποιων τραγουδιών-επιθέσεων που αντάλλαξαν οι δυο ράπερ. Οι θάνατοι αυτών των αντρών ερμηνεύτηκε ως η αποκορύφωση αυτής της αντιπαράθεσης ωστόσο δεν υπάρχουν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία που να συνδέουν τις δυο δολοφονίες.

ΑΛΛΗ ΘΕΩΡΙΑ

Μία καινούργια θεωρία βγήκε στην επιφάνεια που θέλει να εμπλέκεται και πρόσωπο μέσα από την αστυνομία του Λος Άντζελες στους Θανάτους των δύο Αμερικανών Ράπερ.

ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ "I'LL BE MISING YOU" ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ NOTORIUS 

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan