Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

Κατά των συνεταίρων της στην Ελλάδα στρέφεται η Puma

Η εταιρία αθλητικών ειδών Puma ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα στραφεί νομικά κατά του συνεταίρου της στην Ελλάδα μετά τον εντοπισμό απάτης, η οποία θα μπορούσε να της στοιχίσει έως και 130 εκ.ευρώ, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι διατηρεί υποψίες πως "ο εταίρος της στην ελληνική κοινοπραξία, από κοινού με μέλη της ελληνικής διοικήσεως (σ.σ.της τοπικής εταιρίας), έχει διαπράξει σειρά παράνομων ενεργειών", βασιζόμενη στα αποτελέσματα προκαταρκτικού λογιστικού ελέγχου.

"Η διοίκηση της Puma και το εποπτικό της συμβούλιο αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κάθε διεκδίκηση, βάσει του ποινικού και αστικού Δικαίου κατά του μετόχου μειοψηφίας στην κοινοπραξία της Ελλάδας, καθώς και κατά μελών της τοπικής (σ.σ. ελληνικής) διοίκησης", ανακοίνωσε η γερμανική εταιρία......


Ως αποτέλεσμα του ελέγχου που διενεργήθηκε, η Puma θα προχωρήσει στην διαγραφή ποσού έως και 115 εκ. ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου αφορά στη χρήση του 2009, αναγκάζοντάς την να αναμορφώσει τις λογιστικές της καταστάσεις για τη χρήση αυτή.

Επιπρόσθετα, θα δεσμεύσει ποσό εφάπαξ χρέωσης ύψους 15 εκ. ευρώ στο τέταρτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης για λόγους αναδιάρθρωσης, υπό το φως ανισορροπιών στην ευρύτερη κατάσταση της αγοράς στην Ελλάδα. Η Puma πρόκειται να ανακοινώσει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου την Τρίτη.

Η Puma, που ελέγχεται από τον γαλλικό Όμιλο PPR ανακοίνωσε ότι διενήργησε έρευνα μέσω ανεξάρτητου ελεγκτικού οίκου και ότι προχώρησε στην αντικατάσταση της διοικήσεως (σ.σ. της εταιρίας) στην Ελλάδα.

Ο γαλλικός όμιλος, με ξεχωριστή ανακοίνωση έκανε γνωστό ότι τα καθαρά του έσοδα για το 2010 θα μειωθούν κατά 20 εκ. ευρώ μετά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στην Puma.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan