Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

Ερχεται το τέλος της πρεσβυωπίας...

Τρεις πρωτοποριακές τεχνικές λέιζερ που παρουσιάστηκαν στο Σικάγο υπόσχονται όραση «αετού» και μετά τα 50.
Θεραπείες με λέιζερ υπόσχονται όραση «αετού» σε άτομα 50 ετών και άνω τα οποία συχνά εμφανίζουν πρεσβυωπία και σήμερα χρειάζονται ειδικά γυαλιά προκειμένου να κάνουν απλά πράγματα όπως το να διαβάσουν ένα βιβλίο ή μια εφημερίδα. Η νέα hi-tech εποχή στη διόρθωση της πρεσβυωπίας παρουσιάστηκε στο Σικάγο κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν χθες.
Και είναι σημαντικό ότι μεταξύ των πρωτεργατών αυτής της νέας εποχής είναι και έλληνες ειδικοί της...
Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης με επικεφαλής τον καθηγητή Οφθαλμολογίας και πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ι. Παλλήκαρη. Ως σήμερα οι τεχνικές λέιζερ ήταν ευρέως χρησιμοποιούμενες στην αντιμετώπιση της μυωπίας, ωστόσο τώρα φαίνεται ότι μπορούν να σημάνουν μελλοντικά το τέλος των γυαλιών και στην πρεσβυωπία. Τρεις διαφορετικές μελέτες που παρουσιάστηκαν στο Σικάγο, μεταξύ των οποίων και μία με κρητική υπογραφή, δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Η τομή για την τοποθέτηση των φακών γίνεται με εξελιγμένο λέιζερ μεγάλης ακρίβειας. «Οι φακοί αυτοί μοιάζουν με ένα πολύ μικρό λέπι ψαριού και είναι πλήρως συμβατοί με τον οργανισμό, όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία μας» τονίζει ο καθηγητής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ειδικών από την Κρήτη, έναν χρόνο μετά την τοποθέτηση των φακών στους ασθενείς το 99% δήλωσε ικανοποιημένο με την όρασή του ενώ το 69% ανέφερε ότι έχει «τέλεια» όραση. Το 92% των συμμετεχόντων... πέταξε τα γυαλιά της πρεσβυωπίας.

Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan