Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

H ταινία της χρονιάς


Η νέα ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ “The Social Network” εκτός από τους κριτικούς, κερδίζει και τους θεατές και βρίσκεται στην κορυφή του αμερικανικού box-office για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα. Έρχεται στις 27 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους από την AUDIO VISUAL .....Με ακόμα 15,5 εκ. δολάρια εισπράξεις το δεύτερο Σαββατοκύριακο μετά την έξοδό της στις αμερικανικές αίθουσες, η ταινία έχει μέχρι τώρα συνολικές εισπράξεις 46,1 εκ. δολάρια μετά από 10 ημέρες προβολής. Σε σύγκριση με την πρώτη εβδομάδα προβολής της, η ταινία έχει σημειώσει τη μικρότερη μείωση σε εισπράξεις από όλες τις ταινίες της χρονιάς που βρέθηκαν στην κορυφή του αμερικανικού box-office για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον του κοινού για την ταινία και είναι ένας σημαντικός δείκτης για το πόσο αρέσει μια ταινία στους θεατές.
Η ταινία “The Social Network”, εντωμεταξύ, συνεχίζει να αποσπά διθυραμβικές κριτικές από τα σημαντικότερα έντυπα και τις πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες, όπως το περιοδικό “Rolling Stone” που τη χαρακτήρισε «Ταινία της Χρονιάς» και την ιστοσελίδα “Rotten Tomatoes”, στην οποία έχει αποσπάσει 97% θετικών κριτικών.
Στο link http://nullco.com/TSN/ υπάρχουν 5 τραγούδια απ το soundtrack της ταινίας που διατίθενται δωρεάν, ενώ αυτή http://www.myspace.com/socialnetworkmovie είναι η official Myspace σελίδα της ταινίας.Η ΥΠΟΘΕΣΗ
Κάποτε ήταν το ραδιόφωνο, το τηλέφωνο, το αυτοκίνητο, η τηλεόραση. Σήμερα είναι το Facebook. Όταν ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ (Τζέσι Άιζενμπεργκ), ο Εντουάρντο Σάβεριν (Άντριου Γκάρφιλντ), ο Σον Πάρκερ (Τζάστιν Τίμπερλεϊκ) και οι αδερφοί Γουίνκελβος (Άρμι Χάμερ και Τζος Πενς) εμπνεύστηκαν ένα διαφορετικό είδος κοινωνικής δικτύωσης, δεν ήξεραν ότι έβαζαν τα θεμέλια για το πιο επαναστατικό κοινωνικό φαινόμενο του 21ου αιώνα. Και σίγουρα δε φαντάζονταν την τροπή που θα έπαιρνε η φιλία τους, μπροστά στην επιτυχία. Υποκειμενικές ματιές, αντικρουόμενες ιστορίες, μηνύσεις και δικαστικές αναμετρήσεις: η ιστορία της δημιουργίας του Facebook μέσα από τα μάτια των εμπνευστών είναι στην πραγματικότητα τρεις διαφορετικές ιστορίες που αμφισβητούν την έννοια της μίας και μοναδικής αλήθειας

Η ΤΑΙΝΙΑ
FACEBOOK: ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ
«Πίστη, φιλία, δύναμη, χρήμα, κοινωνική καταξίωση, φθόνος: τα θέματα αυτής της ιστορίας είναι τόσο διαχρονικά όσο και η ίδια η μυθοπλασία. Αν ζούσε ο Αισχύλος ή ο Σέξπιρ, θα έγραφαν εκείνοι το έργο. Ευτυχώς για μένα, κανείς τους δεν ήταν διαθέσιμος οπότε το ανέλαβα εγώ». Όταν ο Άαρον Σόρκιν (σεναριογράφος του φιλμ ‘Παιχνίδια Εξουσίας’) διάβασε τη 14σέλιδη σύνοψη του βιβλίου του Μπεν Μέζριτς «The Accidental Billionaires», αμέσως δέχτηκε να γράψει το σενάριο της ταινίας “The Social network”. Αυτό που αρχικά τον συνεπήρε ήταν η απίστευτη εξέλιξη των χαρακτήρων, και κυρίως αυτή του συνιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, που από αναρχικός χάκερ μετατρέπεται σε μεγαλοεπιχειρηματίας του Ίντερνετ, μέσα σχεδόν σε μία νύχτα. «Ο Μαρκ είναι ένας αντι-ήρωας που στο τέλος της ταινίας μεταμορφώνεται σε τραγικό ήρωα, πληρώνοντας το τίμημα των επιλογών του: ένας νεαρός, οργισμένος χάκερ ο οποίος επαναστατεί ενάντια σε έναν κόσμο που τον κάνει δυστυχισμένο, και τελικά βλέπει το δημιούργημά του να γίνεται μαζικό αγαθό». Ο Σόρκιν εντυπωσιάστηκε από την πολυδιάστατη προσωπικότητα του Ζούκερμπεργκ, που μπορεί να μοιάζει ισχυρός ή αδύναμος, γενναίος ή φοβισμένος, οραματιστής ή συμφεροντολόγος, ανάλογα με τη θέση που υιοθετεί κανείς απέναντι στην ιστορία. Επίσης βρήκε ιδιαίτερα ενδιαφέρον το θέμα της εφεύρεσης που από τη μία αλλάζει τον κόσμο δημιουργώντας ένα νέο είδος κοινωνικής επαφής κι από την άλλη απομακρύνει τους βασικούς συντελεστές της, καταστρέφοντας τη φιλία τους μέσα από την αντιζηλία. Και για να αποκτήσει μία εμπεριστατωμένη άποψη για όλα αυτά, ο γνωστός σεναριογράφος ξεκίνησε μία εντατική προσωπική έρευνα πάνω στην ιστορία του Facebook.

The Social Network - Trailer w/ greek subtitles
Ανέβηκε απÏ� vitaminad. - Δείτε επιλεγμένες ταινίες και ολÏ�κληρα τηλεοπτικά show.Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan