Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Τους τραβούν οι μούμιες

Η παράξενη έλξη που ασκούν σε πρόσωπα με διάφορες θρησκευτικές πεποιθήσεις οι μούμιες οι σκελετοί και τα κρανία στα μουσεία, ανάγκασαν πολλά να κλείσουν τις σαρκοφάγους ή να αποσύρουν εντελώς τα λείψανα από τις προθήκες για το φόβο αρπαγής.Ομάδα ακαδημαϊκών προειδοποιεί τους υπεύθυνους του Βρετανικού Μουσείου να αφαιρέσουν τις αρχαίες μούμιες γιατί υπάρχει φόβος εξύβρισης και αρπαγής από θρησκευτικές μειονοτικές ομάδες.
Ήδη κάποια μουσεία της χώρα για λόγους ασφαλείας ....
έχουν κλείσει κάποια καπάκια σαρκοφάγων έχουν αφαιρέσει σκελετούς και έχουν αντικαταστήσει τα σάβανα από τις μούμιες.
Τα βρετανικά μουσεία είναι ολοένα και πιο προσεκτικά με διάφορα πρόσωπα ειδωλολατρικών πεποιθήσεων που εμφανίζονται εκεί και προειδοποιούν το κόσμο μόνο να φωτογραφίζουν από μακριά τις μούμιες.
Η γκαλερί της Αιγύπτου στο Μπρίστολ Σίτι Μιουσίουμ έχει πλέον μισόκλειστα τα καπάκια των φέρετρων με τις μούμιες. Απεναντίας στο μουσείο του Μάνστεστερ οι μούμιες καλύπτονταιι. Στο Μουσείο του Λονδίνου αφαιρέθηκε ένας σκελετός αγοριού.
Σε ένα νέο βιβλίο του ο Καθηγητής Τίφανι Τζέκινς από το Λόντον Σχούλ οφ Εκονόμικς επεσήμανε ότι οι μούμιες και οι σκελετοί και τα κρανία είναι τα πιο δημοφιλή εκθέματα στα μουσεία.


Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan