Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

Σκοτάδι για την ιρανική νεολαία

Εκτός ιρανικών πανεπιστημίων «δυτικά» μαθήματα

Το Ιράν δεν θα επιτρέψει στα Πανεπιστήμιά του να αρχίσουν τη διδασκαλία ορισμένων κλάδων μαθημάτων που κρίθηκε ότι είναι πολύ «δυτικά» και τα υπάρχοντα πανεπιστημιακά τμήματα με τέτοιου είδους μαθήματα θα αναθεωρηθούν.

«Θα διακοπεί η συνέχιση 12 κλάδων μαθημάτων στον τμήμα κοινωνικών επιστημών όπως είναι τα μαθήματα που σχετίζονται με το νόμο, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη διοίκηση, την κοινωνιολογία, τη φιλοσοφία, την ψυχολογία και τις πολιτικές επιστήμες και τα τμήματα αυτά θα αναθεωρηθούν και θα ανανεωθούν», δήλωσε ο ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Παιδείας Αμπολφαζί Χασανί μιλώντας στην εφημερίδα «Αρμαν».

Ο ίδιος ανέφερε...
κατηγορηματικά ότι σε όλα τα ιρανικά πανεπιστήμια θα κλείσουν τα υπάρχοντα τμήματα διδασκαλίας αυτού του είδους των μαθημάτων μέχρι να γίνει η ανανέωσή τους και η προσαρμογή τους στους ισλαμικούς κανόνες.

Επανάλαβε την πάγια θέση των σκληροπυρηνικών κυβερνώντων της χώρας ότι η Δύση προσπαθεί να ασκήσει την επιρροή τους στους ιρανούς νέους, εισάγοντάς τους στον «παρακμιακό» πολιτισμό της.Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan