Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010

Υποψήφια δήμαρχος με 40 γυναίκες στο ψηφοδέλτιό της!


Η Ίλια Ιωσηφίδου από τη Νάουσα είναι υποψήφια δήμαρχος και πέρασε ήδη στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την αυτοδιοίκηση. 

Είναι νέα, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα και ηγείται ενός ανεξάρτητου συνδυασμού που δεν υποστηρίζεται από πολιτικά κόμματα, ενώ στο ψηφοδέλτιό της υπάρχουν 40 γυναίκες και 71 άνδρες τη στιγμή που ο νόμος για την ποσόστωση των γυναικών επιβάλλει την ύπαρξη 28 γυναικών στο ψηφοδέλτιο...

Δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένη από την γενική εκπροσώπηση των γυναικών στις αυτοδιοικητικές εκλογές σε όλη τη χώρα και τονίζει ότι υπάρχουν πολλές δυναμικές και αξιόλογες γυναικείες παρουσίες που μπορούν να εκπροσωπήσουν το λαό στο πεδίο δράσης της αυτοδιοίκησης.

«Από παιδιά λέγαμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Όταν πλέον έφτασα σε κάποια ηλικία σκέφτηκα ότι τουλάχιστον θα μπορούσα να αλλάξω την πόλη μου», τονίζει.

Σε σχέση με τις διαφορές ανάμεσα στους άντρες και στις γυναίκες απαντά ότι οι άνθρωποι δεν είναι διαφορετικοί.
«Από την ανατροφή και την συμπεριφορά τους οι γυναίκες φαίνεται να έχουν περισσότερη υπομονή και επιμονή, τάξη στο νοικοκυριό και την τελειομανία. Για το λόγο αυτό, προσθέτει, οφείλουν να συμμετέχουν στα κοινά για να κάνουν επιτέλους τη διαφορά», συμπληρώνει.

«Τόσα χρόνια κάνοντας απλή διαχείριση δεν καταφέραμε πολλά. Πρέπει πλέον να κάνουμε κάτι διαφορετικό και οι γυναίκες διαθέτουν έμπνευση και φαντασία για το πετύχουν», υπογραμμίζει, ενώ αναφορικά με την εκπροσώπηση των ανδρών στο ψηφοδέλτιό της, απαντά ότι τους θεωρεί απαραίτητους συνεργάτες και συμπαραστάτες.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan