Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ο Θ. Πάγκαλος εξηγείται για τους φουσκωμένους λογαριασμούς τηλεφώνου

Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν για τα έξοδα κινητής τηλεφωνίας του Πολιτικού Γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ.Πάγκαλου, δεν αφορούν έναν αριθμό κινητού, αλλά το σύνολο των συνδέσεων της κινητής τηλεφωνίας του Γραφείου, διευκρινίζει με ανακοίνωσή του ο ίδιος ο κ. Πάγκαλος.

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημειώνει ότι κακώς δεν προσδιορίστηκε, επακριβώς, στο σχετικό έγγραφο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, ότι ο λογαριασμός δεν αφορά έναν αριθμό κινητού, αλλά το σύνολο των συνδέσεων της κινητής τηλεφωνίας που εξυπηρετούν τις ανάγκες ολόκληρου του Πολιτικού του Γραφείου του (σημειώνεται ότι στο ποσό περιλαμβάνονται συνδέσεις φωνής και δεδομένων).

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση,....
λαμβανομένου υπόψη του αριθμού των συνδέσεων φωνής και δεδομένων, το ποσό που προκύπτει ως μέσος όρος κόστους ανά γραμμή, είναι 79 ευρώ (μαζί με το ΦΠΑ και τα τέλη κινητής τηλεφωνίας) - ποσό το οποίο χαρακτηρίζεται ως απολύτως λογικό και πολύ μικρότερο από την κατανάλωση πολλών ιδιωτών.

Όπως επίσης διευκρινίζεται, το ποσό των 1.402,00 ευρώ για πληρωμή σταθερής τηλεφωνίας εμφανίζεται στις σχετικές αναρτήσεις στον ιστότοπο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» ως ένας ενιαίος λογαριασμός για περίοδο χρήσης ενός μηνός, εξαιτίας τεχνικών λόγων, που δεν αφορούν την αντιπροεδρία της Κυβέρνησης. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για 32 τηλεφωνικές γραμμές και 2 γραμμές σύνδεσης με το διαδίκτυο και η περίοδος χρήσης που αφορά το ποσό των 1.402,00 ευρώ είναι από 22/10/2009 έως 30/9/2010, δηλαδή, σχεδόν, ένας χρόνος. Το κόστος, δηλαδή, είναι περίπου 4 ευρώ ανά τηλεφωνική γραμμή, συμπεριλαμβανομένων των φόρων και της παροχής σύνδεσης με το διαδίκτυο.

Η μείωση του κόστους σε τόσο χαμηλά επίπεδα, σημειώνεται στην ανακοίνωση, οφείλεται στην επιλογή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, από την πρώτη στιγμή, να εντάξει το σύστημα επικοινωνιών της αντιπροεδρίας στο δημόσιο σύστημα «ΣΥΖΕΥΞΙΣ». Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι μόνο από την αποφυγή των παγίων για τη σύνδεση στο διαδίκτυο με την ταχύτητα που διαθέτει σήμερα η αντιπροεδρία, έχει εξοικονομηθεί ποσό άνω των 4.000 ευρώ το μήνα.

Στην ανακοίνωσή του ο αντιπροέδρος της κυβέρνησης κάνει λόγο για συστηματική κατασυκοφάντησή του από την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

«Όλα αυτά δεν θα ήταν καθόλου δύσκολο να τα πληροφορηθεί κάποιος αν έκανε μια στοιχειώδη έρευνα... Η σχετική προσπάθεια να αποδειχθεί ότι γίνεται σπατάλη, είναι καθαρά συκοφαντική και καλό θα ήταν όποιοι δημοσιεύουν τις απόψεις τους σε blogs, αλλά πολύ περισσότερο σε εφημερίδες, να είναι πιο προσεκτικοί στη μελέτη των στοιχείων και των αποφάσεων, ώστε να υπηρετούν την αλήθεια κι όχι τον λαϊκισμό και τη συκοφαντία», καταλήγει η ανακοίνωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan