Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

"Cherchez la femme" στο έγκλημα της Μυκόνου



Μοιραία αποδείχθηκε για τον 73χρονο Μίμη Ζουγανέλη η σχέση του με την 28χρονη από την Πολωνία, όπως αποδείχθηκε από την έρευνα της αστυνομίας.

Η νεαρή γυναίκα από την πρώτη στιγμή είχε συγκεντρώσει τις υποψίες των αστυνομικών τόσο γιατί η σχέση της με τον άτυχο Ζουγανέλη ήταν γνωστή όσο, κυρίως, γιατί από την πρώτη στιγμή μετά τη φρικιαστική δολοφονία, τα ίχνη της είχαν χαθεί...

Το στοιχείο που αποτέλεσε τον καταλύτη για την τραγική εξέλιξη της ιστορίας ήταν η απόφαση του 73χρονου άνδρα να επιλέξει να φυλάει μεγάλα χρηματικά ποσά στο χρηματοκιβώτιο του σπιτιού που διατηρούσε στον Ορνό της Μυκόνου. Σύμφωνα με πληροφορίες εκείνη την περίοδο φέρεται να κρατούσε στο σπίτι περισσότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά, επειδή φοβόταν ότι οι καταθέσεις του στην Τράπεζα κινδύνευαν.

Η πλεκτάνη ξεκίνησε από την Πολωνία

Η νεαρή γυναίκα αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο του εγκλήματος το διάστημα που βρισκόταν στην πατρίδα της, μακριά από τον Μίμη Ζουγανέλη. Για συνεργούς της επέλεξε δύο ομοεθνείς της, ηλικίας 31 και 27 ετών, με τους οποίους μοιράστηκε το μυστικό του επιχειρηματία, ο οποίος δραστηριοποιούνταν στο χώρο του τουρισμού και αποτελούσε το διαμεσολαβητή για να δέσουν στο «νησί των ανέμων» τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια.. Ως ημερομηνία σημάδεψαν στο ημερολόγιο την 5η Οκτωβρίου.

Το κρίσιμο τριήμερο

Οι δύο άνδρες περνούν τα ελληνικά σύνορα με αυτοκίνητο από τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων, στις 4 Οκτωβρίου. Τελικός προορισμός τους, η Μύκονος. Μια ημέρα μετά φτάνουν στη Ραφήνα και μπαίνουν στο πλοίο της γραμμής, αποφασισμένοι για όλα, γνωρίζοντας ότι τους περιμένει η 28χρονη.

Μόλις το πλοίο δένει στο λιμάνι, δεν χάνουν ούτε λεπτό. Προορισμός τους ο Ορνός, όπου βρίσκεται το σπίτι του ανυποψίαστου Ζουγανέλη. Ατυχώς για τους ίδιους, ο 73χρονος δεν είναι εκεί. Οι δύο άνδρες δεν χάνουν την ψυχραιμία τους, επικοινωνούν με την 28χρονη και της ζητούν να τους ειδοποιήσει για το πότε ο ιδιαίτερα αγαπητός στο νησί Μίμης θα επιστρέψει σπίτι του. Λίγη ώρα αργότερα το κινητό τους τηλέφωνο χτυπά. Στην άλλη άκρη της γραμμής είναι η 28χρονη, η οποία τους ειδοποιεί ότι πριν από λίγα λεπτά μίλησε με τον Δημήτρη – από πολωνικό τηλέφωνο για μην καταλάβει ο άτυχος άνδρας ότι βρίσκεται στο νησί – και κατάλαβε ότι σε λίγο εκείνος θα επέστρεφε σπίτι του.

Όταν φτάνουν στον Ορνό ο Ζουγανέλης είναι μέσα στο σπίτι. Οι δύο Πολωνοί τον αιφνιδιάζουν όταν εκείνος ανοίγει την πόρτα του σπιτιού – αφού οι αστυνομικοί δεν βρήκαν ίχνη παραβίασης της κλειδαριάς – και αφού τον χτυπούν με γροθιές στο πρόσωπο, καταφέρνουν να τον ακινητοποιήσουν. Τον δένουν με καλώδιο και τον μεταφέρουν από το ισόγειο στη βεράντα του πρώτου ορόφου. Είναι οι τελευταίες στιγμές για τον Ζουγανέλη καθώς αρχικά τον χτυπούν με μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματός του και στη συνέχεια του καταφέρνουν το τελικό χτύπημα στο κεφάλι του σε γωνία του μπαρ της βεράντας.

Η σπείρα παραμένει ψύχραιμη. Γνωρίζουν ότι στο σπίτι υπάρχει ένα χρηματοκιβώτιο αλλά και κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Έτσι αφού αρπάζουν το χρηματοκιβώτιο, φροντίζουν να καλύψουν τα ίχνη τους παίρνοντας και το καταγραφικό μηχάνημα, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνο του θύματος. Γρήγορα κατευθύνονται στο λιμάνι της Μυκόνου από όπου το απόγευμα της 5ης Οκτωβρίου αποχωρούν με πλοίο της γραμμής.

Μια ημέρα μετά βρίσκονται ήδη εκτός Ελλάδος, με το αυτοκίνητο που είχαν χρησιμοποιήσει πριν από δύο ημέρες για να περάσουν από τους Ευζώνους.

Τι τους πρόδωσε


Αυτό που φαίνεται ότι δεν γνώριζαν τα μέλη της σπείρας είναι ότι εκτός από το σπίτι του Ζουγανέλη κλειστό κύκλωμα διέθεταν και τα γύρω σπίτια. Στις κασέτες αυτές οι αστυνομικοί είχαν από την πρώτη στιγμή απομονώσει τη φιγούρα της γυναίκας, την ώρα που έμπαινε στο σπίτι λίγα λεπτά πριν τη στυγερή δολοφονία.

Ο 31χρονος και η 28χρονη εντοπίστηκαν τελικά το βράδυ της Τετάρτης στην Πολωνία αφού σε βάρος τους εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης που είχε εκδώσει η Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου, ενώ το πρωί της Πέμπτης εντοπίστηκε και το τρίτο μέλος της σπείρας.


zougla

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan