Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Απόστολος Παπατόλιας: «Δεν θέλουμε αφεντικά στη Θεσσαλία»

Του Λάζαρου Μάμαλη
Άστραψε και βρόντηξε χθες από τα Τρίκαλα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Απόστολος Παπατόλιας, με αφορμή δημοσίευμα Αθηναϊκής εφημερίδας για υπόγειες διεργασίες Ν.Δ. – ΚΚΕ ενόψει του δευτέρου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Ο κ. Παπατόλιας, σε συναισθηματική φόρτιση την οποία παραδέχθηκε και ο ίδιος και κρατώντας στα χέρια του δημοσίευμα με φωτογραφία με τους κυρίους Βαγγέλη Μπούτα και Θανάση Νασίκα, το χαρακτήρισε απαράδεκτο, αναφέροντας πως «όποιοι ανόητοι το σκέφτηκαν, προσβάλουν το ΚΚΕ». Στη συνέχεια σε οξύ ύφος, τόνισε πως «κάποιοι ανόητοι αναμοχλεύουν μνήμες προσβάλλοντας την αυτοδιοίκηση» και πρόσθεσε: «Ποιοι αποφασίζουν για μας στο κράτος των Αθηνών. Μας προσβάλλουν όλους μας. Ιδίως εμάς που δίνουμε μάχες αυτοδιοικητικές… Ο Βαγγέλης Μπούτας έχει να μιλήσει με τον Νασίκα από το ’96…. Εμείς δίνουμε την υπόσχεση ότι οι Θεσσαλοί θα αποφασίζουν μόνοι τους χωρίς αφεντικά και κηδεμόνες. Να ξέρουν ότι είμαστε αποφασισμένοι να διαχειριστούμε μόνοι μας, τις τύχες μας. Δεν έχουμε ανάγκη από αφεντικά».
Ο κ. Παπατόλιας απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΕΥΝΑΣ, απέφυγε να αποδώσει ευθύνες για το δημοσίευμα, χωρίς όμως να αποκλείσει αυτό να προέρχεται από το κεντρικό ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό, άλλωστε, τόνισε ότι «στη Θεσσαλία δεν έχουμε ανάγκη από αφεντικά».....

Πρόσκληση στην αριστερά
Κατά τα άλλα, η συνέντευξη Τύπου του κ. Παπατόλια από τα Τρίκαλα, επικεντρώθηκε σε τρεις άλλες ενότητες. Μίλησε για τις προγραμματικές συγκλίσεις και εκλογικές συνεργασίες. Ως προς αυτές, ανέφερε ότι υπάρχει ένα ηχηρό προγραμματικό «ναι» στις προτάσεις των Οικολόγων – Πράσινων και της Δημοκρατικής Αριστεράς σε σημεία που ο ίδιος ανέφερε. Απεύθυνε, δε, ανοιχτή πρόσκληση συνεργασίας στις δυνάμεις της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς, τονίζοντας μεταξύ των άλλων, ότι και ο ίδιος προέρχεται από το συγκεκριμένο χώρο και πως συνεχίζει να υπερασπίζεται τις αξίες του.
Η πρόσκλησή του, έχει προγραμματικό περιεχόμενο στους εξής άξονες:
1. Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών.
2. Εμβάθυνση της δημοκρατίας και αναβάθμισης των δημοκρατικών διαδικασιών.
3. Τόνωση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης και όχι συρρίκνωση των κοινωνικών υποδομών.
Πρόσκληση στους πολίτες
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας δήλωσε ότι κατανοεί την αποχή, το λευκό και το άκυρο τονίζοντας ότι οι πολίτες επέλεξαν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους, με τον τρόπο αυτό. Δήλωσε πως κατανοεί αυτές τις φωνές διαμαρτυρίας, υπογραμμίζοντας πως «πίσω απ’ αυτές υπάρχουν άνθρωποι με ανάγκες κι αυτό το αναγνωρίζουμε. Αυτούς όμως, τους κάλεσε να μην επιτρέψουν τη Θεσσαλία να επιστρέψει στο «σκληρό νεοφιλελευθερισμό, τονίζοντας, πως η «σιωπηλή αποδοχή της κατάστασης οδηγεί σε μία κοινωνία αδύναμη και αθωράκιστη», Ο κ. Παπατόλιας ζήτησε από αυτούς τους πολίτες να κρίνουν τα προγράμματα και να ψηφίσουν βάσει αυτών, αλλά και με γνώμονα ποιοι μπορούν να τα υλοποιήσουν καλύτερα.
Πρόσκληση σε διάλογο
Ο κ. Παπατόλιας απηύθυνε για άλλη μία φορά, πρόσκληση σε διάλογο στον κ. Αγοραστό. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Την Παρασκευή, μας κάλεσαν σε διάλογο οι αναπτυξιακοί φορείς της Θεσσαλίας (Επιμελητήρια, ΤΕΕ, Εργατικά Κέντρα, ΕΑΣ κλπ), αλλά ο κ. Αγοραστός αρνήθηκε όχι πια στην απευθείας αντιπαράθεση, αλλά στην πρόσκληση για διάλογο των φορέων. Είναι ο μοναδικός υποψήφιος περιφερειάρχης της χώρας που δεν επιθυμεί το διάλογο». Συνεχίζοντας, τόνισε «πώς να εμπιστευθούν οι πολίτες της Θεσσαλίας κάποιον που τρέμει να παρουσιάσει δημόσια τις προτάσεις του; Μπορούμε να εμπιστευθούμε τις τύχες της Θεσσαλίας σε κάποιον που φοβάται να καταθέσει δημόσια τις απόψεις του;».
Πρόσκληση για ανάπτυξη
Προηγουμένως, οι υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, αναφέρθηκε στις προγραμματικές του προτάσεις, ειδικά, για τα Τρίκαλα, οι οποίες, όπως τόνισε συνοδεύονται από τις κοστολογημένες πηγές. Τέτοια έργα και δράσεις είναι ο φορέας στήριξης του αγρότη, το πράσινο θερμοκήπιο που το δανείστηκε από το Επιμελητήριο Τρικάλων, η ίδρυση ΒΙΠΕ και οι συνδετήριοι άξονες με τον Ε65, όπως και ο δρόμος Τρίκαλα – Λάρισα.

πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan