Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ενίσχυση των μέτρων για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Η ανάγκη λήψης αυξημένων μέτρων ασφαλείας επισημάνθηκε στις συσκέψεις που έγιναν τις τελευταίες μέρες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εν όψει της 37ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Η ενίσχυση των μέτρων θεωρείται από στελέχη της ΕΛ.AΣ. επιβεβλημένη, λόγω της οικονομικής κρίσης και των κοινωνικών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει, με πρώτο τη δραματική αύξηση της ανεργίας, αλλά και λόγω της σύλληψης των νεαρών με τα πακέτα-βόμβες στο Παγκράτι, που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου εκτιμάται ότι ....
θα δώσουν την ευκαιρία σε ομοϊδεάτες των συλληφθέντων να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους κατηγορούμενους με κάθε τρόπο και ιδιαίτερα με βίαιες ενέργειες.

Ο Χρ. Παπουτσής
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, μετά τη συνάντηση που είχε χτες με τους πρυτάνεις των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Αθήνας, στην οποία συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τον ασφαλή εορτασμό της επετείου, είπε:

«Κάθε εποχή και κάθε συγκυρία έχει τις δικές της απαιτήσεις. Στην προκειμένη περίπτωση θα ληφθούν όλα τα μέτρα, με βάση τις απαιτήσεις της εποχής».

Σε ερώτηση αν τα μέτρα θα είναι πιο ενισχυμένα σε σχέση με πέρσι απάντησε:

«Οι αστυνομικές δυνάμεις σχεδιάζουν με βάση τις κατευθύνσεις που έχουν πάρει από την πολιτική ηγεσία, τον κύριο υφυπουργό και μένα. Δηλαδή να σεβαστούν το απόλυτο δικαίωμα κάθε πολίτη να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις και από την άλλη πλευρά να εγγυηθούν τη ζωή της πόλης, την ασφάλεια των πολιτών και την ηρεμία στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στις άλλες πόλεις».

Ο κ. Παπουτσής δήλωσε επίσης ότι η «η 17 Νοέμβρη είναι μέρα μνήμης και τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για τη δημοκρατία και την ελευθερία και όχι ραντεβού με τη βία».

Στη συνάντηση με τους πρυτάνεις του ΕΜΠ, του Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕΕ), του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Πειραιά και του Γεωπονικού πήραν επίσης μέρος ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Οθωνας, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Γρηγόρης Τσούλας, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, η ηγεσία της Αστυνομίας και ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Τάκης Τερζής

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan