Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ουκρανία : Γυμνόστηθη διαμαρτυρία για τη Σακινέχ


Πολλές διαμαρτυρίες και αντιδράσεις έχουν σημειωθεί, κατά της απόφασης της ιρανικής δικαιοσύνης, να λιθοβοληθεί μέχρι θανάτου η Σακινέχ Μοχαμαντί-Αστιανί, η τελευταία εκδήλωση διαμαρτυρίας, όμως, ίσως και να προκαλέσει την μεγαλύτερη εντύπωση, καθώς ομάδα γυναικών στην Ουκρανία, εμφανίστηκαν γυμνόστηθες σε εκδήλωση για τον ιρανικό πολιτισμό.Η εκδήλωση έλαβε χώρα, την Πέμπτη 11/11, σε συνεδριακό κέντρο στο Κίεβο, ενώ σε αυτή παραβρέθηκαν Ιρανοί και Ουκρανοί αξιωματούχοι...

Πέντε μέλη της ουκρανικής οργάνωσης Femen, έβγαλαν τα ρούχα τους και φώναξαν συνθήματα κατά της ''δολοφονίας με αστική κάλυψη'', όπως χαρακτήρισαν την καταδίκη της Αστιανί.

"Μη σκοτώνετε γυναίκες!", φώναξε μία από τις ακτιβίστριες.

Οι γυναίκες απομακρύνθηκαν γρήγορα, από τους φρουρούς ασφαλείας, ενώ ένας Ουκρανός αξιωματούχος , ζήτησε συγγνώμη αργότερα, από τους παρευρισκόμενους για την αναστάτωση δηλώνοντας "τουλάχιστον δεν χρειάζεται να ντρεπόμαστε γι' αυτό που δείξαμε".

Η Femen είναι μία από τις πιο γνωστές πολιτικές οργανώσεις της Ουκρανίας και φαίνεται ότι αποτελεί πρακτική των μελών τους να βγάζουν τα ρούχα τους για να τραβήξουν την προσοχή για τους σκοπούς που υπερασπίζονται, οι οποίοι περιλαμβάνουν ίσα δικαιώματα για τις γυναίκες.


cosmo

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan