Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Οι 90 δραματικές μέρες που έρχονται!

Τρεις εξαιρετικά δύσκολοι μήνες, περιμένουν όλους τους Έλληνες, από σήμερα μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2011 -οπότε θα γίνει το επόμενο κρίσιμο crash test της Τρόικα.

1. Οι συμβάσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα

Οι μειώσεις των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα, θεωρούνται θέμα χρόνου, με τις επιχειρησιακές συμβάσεις να απειλούν κάθε κλαδική σύμβαση εργασίας!

Στην σημερινή συνέντευξη Τύπου της Τρόικα, θα μάθουμε αν έγινε τελικά δεκτό το αίτημα της υπουργού Εργασίας, κ. Λούκα Κατσέλη, η οποία πρότεινε να εφαρμοστούν οι επιχειρησιακές συμβάσεις μόνο στις περιπτώσεις των επιχειρήσεων που κινδυνεύουν με «λουκέτο», προκειμένου να μην υπάρξει αθέμιτος ανταγωνισμός. Από την πλευρά των Βιομηχάνων, ο ΣΕΒ τάσσεται υπέρ του Μνημονίου που προβλέπει γενικευμένη εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων.

Σε κάθε περίπτωση το ψαλίδισμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αναμενεται να φτάσει το 10% έως 20% για δύο χρόνια, με την προϋπόθεση ότι οι αμοιβές δεν θα πέσουν κάτω από το όριο του κατώτατου μισθού.

2. Η "σφαγή" στον δημόσιο τομέα

Παράλληλα, οι προσλήψεις στο δημόσιο, παγώνουν μέχρι νεωτέρας και οι όποιες κενές θέσεις θα καλύπτονται πρωτίστως από μετατάξεις. Οι μετατάξεις και μετακινήσεις προσωπικού, θα γίνουν σε δύο δόσεις: η πρώτη εως τα Χριστούγεννα και η δεύτερη μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Οποιος δημόσιος υπάλληλος, δεν δέχεται την μετάταξή του, θα απολύεται χωρίς αποζημίωση!

Στον δημόσιο τομέα, αναμένονται επίσης συγχωνεύσεις ή κλείσιμο κρατικών φορέων και επιχειρήσεων -κυρίως αναπτυξιακών στους ΟΤΑ. Για την ώρα η κυβέρνηση φέρεται να μην έχει δεσμευτεί με απολύσεις, τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο που θα ελέγξει η τρόικα την εφαρμογή του σχεδίου της κυβέρνησης.
katse-kala

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Οιχαλία - Τρικάλων. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan